Gayrimenkul zengini olan ve kaçak inşaatlar yapan, adı BİLAL ERDOĞAN ile özdeşleşen TÜRGEV

Gayrimenkul zengini olan ve kaçak inşaatlar yapan, adı BİLAL ERDOĞAN ile özdeşleşen TÜRGEV

Gayrimenkul zengini olan ve kaçak inşaatlar yapan, adı BİLAL ERDOĞAN ile özdeşleşen TÜRGEV
 Başakşehir’de planlarda dini tesis alanı olarak ayrılan bir gayrimenkulün 30 yıllık bir süre için TÜRGEV Vakfının kullanımına verilmesini İBB Meclis gündemine taşıyan CHP Meclis Üyesi Hadi Akmugan, Başkan Kadir Topbaş’a şu soruları sordu:“Sizce, planlarda dini tesis alanı olarak ayrılan bir gayrimenkulün 30 yıllık bir süre için TÜRGEV Vakfının kullanımına sunulması ahlaki midir?TÜRGEV isimli vakfın biryandan belediyelerden ve diğer kamu kuruluşlarından kısacası devletin tüm imkan ve olanaklarından yararlandırılırken, diğer yandan denetim dışı tutulmasının amacı nedir?Eğitim alanında geçmişleri ile bu güne kadar hiç bir şaibeli davranışları görülmeyen alanında başarıları ile ün salmış vakıf ve kuruluşlara neden aynı imkânlar sağlanmamaktadır? Sizce, dönemin Başbakanının aile fertlerinin yönetiminde olması bir vakfı imtiyazlı ve dokunulmaz kılıyor mu? Zaman zaman ruhsat bile alma zahmetine katlanmaksızın bu vakıf tarafından yapılan inşaatlar hakkında herhangi bir cezai işlem yapılmış mıdır? Yapılmışsa bu cezaların tutarı ne kadardır?”

 

CHP İBB Meclis Üyesi Abdulhadi Akmugan Meclis Kürsüsünde hazırladığı yazılı önergesini sözlü okuyarak Başakşehir İlçesinde Planlar da dini tesisi olarak ayrılan gayrimenkulü 30 yıllığına TÜRGEV’in kullanımına verilmesini İBB Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Akmugan’ın konuşması, önergesi ve soruları şöyle;

Sayın Başkan, saygıdeğer meclis üyeleri; Konuşmama başlamadan önce hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Bugünkü konuşmam birçoğunuzun yakından bildiği bir KURULUŞ ile ilgilidir. Ancak bu kuruluş bildik türden bir KURULUŞ değil, bu öyle bir KURULUŞ dur ki, adı vakıf amma kendisi GAYRIMENKUL ZENGİNİ BİR HOLDİNG’DİR. Bir türlü Gayrı Menkule ve mal-mülk bağışlarına yeter demiyor. Yakın gelecekte yeter diyeceği de yok. Başta AKP Belediyeleri olmak üzere, kamu kurumları, işadamları kısacası iktidara yakın herkes BU VAKFA bağış yapmak için sıraya girmiş ve bağış yapmakta yarışmaktadır. Görünen o ki bu vakfa bağış yapmak insanlara imtiyaz sağlıyor ve güç katıyor. Bu vakıf fiilen dokunulmaz bir vakıftır. Dokunan yanıyor.

Son zamanlarda bu kervana Başakşehir Belediyesi de hızlı bir katılım yapmış bulunmaktadır. Başakşehir Belediye Meclisinin 09/01/2015 tarihli toplantı gündeminde "Başakşehir mahallesi 367 ada 6 parsel sayılı taşınmazın TÜRGEV  Vakfına 30 yıl süre ile tahsis edilmesi hususunda protokol imzalamak üzere başkanlık makamına yetki verilmesine ilişkin hukuk komisyonu raporu....." CHP GRUBUNUN KARŞI OYUNA RAĞMEN KABUL EDİLMİŞTİR.

Bu durum adalet ve eşitlik ilkelerine aykırıdır. Hızlı demem boşuna değil, çünkü bağışlanan yer BİR DİNİ TESİS ALANI’DIR. Bu ahlaki olmadığı gibi, dinen de doğru olduğunu zan etmiyorum. Henüz inşaat Ruhsatı alınmadan burada İNŞAAT başlanmış bulunulmaktadır. Bu durum hukuka aykırıdır. Fırsat eşitsizliğidir. Orada bir araba içerisinde bazı sivil şahısların beklediği ve koruma görevi yaptığına dair haberler geliyor ki-bunların kamu görevlisi olduğunu-düşünüyoruz. Yani kaçak olan bu inşaat korumaya alınıyor. Bu durum hiçbir literatür ve kitapta yer almıyor. Hakimin sanık, sanığın tanık olduğu bir zamandan geçiyoruz. Maalesef zaman kötü, ortam kötü hava kurşun gibi ağır”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2015 yılı Şubat ayı toplantılarında Başakşehir Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyeleri Abdulhadi Akmugan ve Zeynel Yılmaz İBB Meclis Başkanlığına sunduğu ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi:

Konu: TÜRGEV kullanımına verilen gayrı menkul hakkında.

1- Sizce, planlarda dini tesis alanı olarak ayrılan bir gayrimenkulün 30 yıllık bir süre için TÜRGEV Vakfının kullanımına sunulması ahlaki midir? 

2- Ülkemizde eğitim ve sosyal hizmetler alanında onlarca yıldır hizmet veren vakıf ve dernek sadece bağışçıların yardımları ile hizmet verirken TÜRGEV’in neredeyse gayrimenkul zengini bir holding haline getirilmesi sizce adalet ve eşitlik ilkelerine uygun mudur?

3- Eğitim alanında geçmişleri ile bu güne kadar hiç bir şaibeli davranışları görülmeyen alanında başarıları ile ün salmış vakıf ve kuruluşlara neden aynı imkânlar sağlanmamaktadır?

4- TÜRGEV isimli vakfın biryandan belediyelerden ve diğer kamu kuruluşlarından kısacası devletin tüm imkan ve olanaklarından yararlandırılırken, diğer yandan denetim dışı tutulmasının amacı nedir?

5- Sizce, dönemin Başbakanının aile fertlerinin yönetiminde olması bir vakfı imtiyazlı ve dokunulmaz kılıyor mu?

6- Zaman zaman ruhsat bile alma zahmetine katlanmaksızın bu vakıf tarafından yapılan inşaatlar hakkında herhangi bir cezai işlem yapılmış mıdır? Yapılmışsa bu cezaların tutarı ne kadardır?

Önergemizin başkanlık makamına havalesini ve tarafımıza yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ederiz. Saygılarımızla'' dedi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 20:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209