BU GÜNÜN KADINLARINA HİTABEN

 Geçmişini unutan bugünün hanımlarının ''dünkü kadınlar gününü' kutluyorum.

    İslam la kadın ve anne olduğunu bilen, Selçuklu da'’Anaerkil’’ toplum oluşturan, Osmanlı’da gizli hükümdar olan ve Cumhuriyet’le seçme ve seçilme hakkını alan biz Türk Kadınları bugün Amerika'da yanan ve dünya'nın kendi vicdanını rahatlattığı güne ortak oluyorsak bir yanlış var demektir. 365 gün mücadele edip bir güne 'HAK' sığdırılıyorsa 23 Nisan Çocuk Bayram'ından farkını düşünemiyorum.

    Geçmişini unutanlar bir güne saplanıp, geleceğini o günden başlarsa kuramaz. Geçmiş hepimizin 'CV'dir ve geleceğimizi oluşturur. Herkes hata yapabilir. Onun için geçmişte sizi üzenleri, güveninize ihanet edenleri ve dostluğunuzu düşmanınıza satanları asla unutmayın ve affetmeyin.

    Günümüzde anı yaşa diyenlere mesajımdır'’Yaşadığınız her an geleceğinizi ördüğünüz tuğlalardır. Yanlış bir tuğla varsa onu alın ve çantanızdan hiç çıkarmayın. Her elinizi attığınızda hayata daha sağlam tutunursunuz’’.

    Şayet bir gün kutlamak istiyorsanız Atatürk’ün 8 Şubat 1935’ de 18 kadını meclise vekil aldığı günü kutlayalım. Avrupalı milletleri ve Amerika’yı kutluyorum çünkü algı yönetimini iyi yönetiyorlar. Normalde 8 Mart’ı herkesin kınaması gereken bir günden çıkarıp o günü öyle bir hale getirerek dünya ya kakalamışlar ki tüm dünya bir günlüğüne kadın diyor, bu güne özel indirimlerle ölenler unutturuluyor ve kotları giyerken kimsenin aklına yanan kadınlar gelmiyor.

Türk kadını olarak kendinizi hatırlamazsanız dünya da yanan kadınların gününe sığarsınız. 365 gün tüm kadınların her şeye sahip olması için her zaman ki gibi dünya'nın çaldığı ve sonra kendine mal etmiş değerlerimizi hatırlatmaktan vazgeçemeyiz.

 HAZRETİ Peygamber (SAV) ömrünün son anlarındadır. Sağ elinin şehadet (işaret) parmağını yukarı doğru kaldırır. Hayatını ve mücadelesini özetleyecek üç cümle dudaklarından dökülür: "Namaz konusunda, kadın hakları konusunda ve güçsüzler konusunda sizi uyarıyorum’’demiştir.

     Haydi tek dünyanız varsa kul hakkı ve kadın hakkını yiyin, iki dünyanız varsa kıymet bilin ve doğruluktan şaşmayın. Ne mutlu 364 gün 'BURDAYIM' diyip dik durabilen TÜRKİYE CUMHURİYETİ KADINLARIMIZA...

YORUM EKLE
YORUMLAR
Tuncer tepe
Tuncer tepe - 10 yıl Önce

İşte Bilen ile hiç
Bilmeyen bir olurmu??? Bilmek içinde böyle güzel insanların yazılarını araştırmalarını okuyup incelemek gerekir... İlimsiz Bilimsiz ve Bilgisiz kalmamak dileğiyle..!!!

banner309

banner225

banner209