BORDOSUZ KIRMIZI OLMAZ

  Çözüm süreci aslında Ak Parti hükümeti tarafından tamamlanmıştır çünkü halk sandıkta bu sürecin devamını hdp ye vermiştir.Neden derseniz:" Bu hükümet devlet olarak tüm yatırımları ve yatırımcıları doğuya hizmet ettirdi mi? Ewt ettirdi;yollardan tutun,havalimanına,baraja,sosyal anlamda tüm hakları verdi mi?Verdi..Eğitimde üniversiteler açıp yurtlar yaptı mı? Yaptı.! Okullara tablet dağıtırken doğuyu ayırdı mı yoksa daha fazlasını mı gönderdi? Gönderdi..! Üniversitelerde kürt dili bölümü açılsın dendiğinde açtı mı ? Açtı.!! Peki kaç kişi gitti.? Bir elin sayısı Kürt kardeşim gitmedi çünkü gerçek Kürt bu ülkeden de dilinden de memnundu;sorun hainlerdeydi.!! TRT Kürt Dilinde kanal açtı mı..? Açtı.! Dağdan inmek isteyenlere gereken yapıldı mı? Yapıldı...Demek ki neymiş zaten Ak Parti Hükümeti çözüm sürecini tamamlamış,geriye teröristleri dağdan indirmek görevi kalmış..Bu sorumluluğu da seçmenler sandıkta hdp ye vermiştir.
   
 Velhasıl Hdp kimle koalisyon kurulursa kurulsun,halkın emanet oyuna ihanet etmeyerek bu süreci barışçıl olarak tamamlamak zorundadır..!!! Ak Parti hükümeti çözüm süreci için diretmemeli,kuracağı koalisyonda bu çizgiyi ortağına nazikçe anlatmalı ve orta yolda anlaşmalıdır..Madem Milletimiz böyle değerlendirmiş Hükümet olarak Halkımızı dinlemeliyiz...Sırrı Süreyya Önder"emanet oyların farkındayız" dediyse kaybetmek istemeyeceklerdir...Ve bu halk hdp nin açılımında ki "demokratik"liğine oy verdiyse sözlerini yerine getirmesini bekleyecek ancak terör olayları ya da Şehitlerin AL kanlarına ihanet gibi uç noktada  şartları olduğunda emanetlerini almayı da bilecektir..! Lütfen çözüm sürecini çizgiyi yönetmek adına bir müddet Hükümet ortağına bırakalım..!??
   Gelelim Dört Bakana bir Ak Partili olarak hiç itirazım yok yargılanmalarına ancaaakkk sorun şu muhalefet ve yargı mensupları kendi kin ve düşmanlıklarını kenara itip Hukukla yargılayacaklarını temin edecekler mi? Hukuğu kanuna mı uyduracaklar yoksa kanunlarda ki açığı hukukla mı tamamlayacaklar ya da boşluklardan mı faydalanacaklar?Dört Bakan üzerinden bizim BORDO çizgimize yani Reise mi varacaklar.?İşte sorun bu. Bordo çizgimizi geçmedikçe kırmızı çizginizde sorun yok,rahat olun..
   Üçüncü çizgi Cumhurbaşkanın kendi çizgisine çekilmesi..bence burda da sorun yok çünkü seçimlerden bu yana gösterdiği tavırla,konuşmalarıyla bunu zaten yapıyor.Muhalefet kendine gündem olarak Cumhuru koymazsa kendi de zaten çizgisinden çıkmaz..Sorun şu; söyleme kem söz,söyletme kötü söz..Bir başka deyişle;istediğini söyleyen istemediğini işitir;yani sınırlarında kalması size bağlıydı her zaman;bırakmadınız hiç bir zaman.! Konuşana değil, konuşturana bak misali..Muhalefetin asıl istediği hepten susması ancak o da makamı gereği mümkün değil.! Herkesin savunma hakkı olduğu kadar elbette ki onun da olacak.! Ne yani tmmob Beştepe de sunta masayı abartıp paha biçilmez yaparken gerçeği söylemesi gerekmiyor muydu.? Elbette gerekiyordu.!

   Sonuç olarak sizin kırmızı çizgilerinize tek çizgimiz var ve rengi BORDO.!! Gelin kurun koalisyonu ve görelim marifetinizi.
 
  Bu arada favorim olan "Bordo" rengin anlam ve özelliğini belirtmek isterim bilmeyen olur diye:"Rekabete açık ve meydan okuyan; Davasını savunmaya, başarının peşinde koşmaya hazır kişilerin rengidir.. Kısa süreli ve geçici sonuçlara önem vermeden asıl hedeflerinin peşindedir bu rengin insanları.. Entelektüel açıdan bakıldığında saldırgan biri olarak görülebilir. Ama yine de sevecen bir yapıya sahiptir...Bunu Reis'in Milletine gösterdiği VEFA sından anlayabiliriz eğer VEFASIZ değilsek...
   Selam ve saygılar...
YORUM EKLE

banner309

banner225

banner209