Windows Phone 8 tanıtıldı !

Windows Phone'un yeni sürümü Windows Phone 8'i resmen tanıttı.

Windows Phone 8 tanıtıldı !

Yeni Windows Phone'un en önemli özelliklerinden bir tanesi, Windows 8 ile beraber çalışacak işlevlere olması. Bu senenin sonlarına doğru kullanıma sunulacak Windows Phone 8'in şu anki WP7'li cihazlara gelmeyeceğini Microsoft onaylıyor. Ancak şu an piyasadaki Windows Phone'lu cihazlar, WP 7.8 güncellemesini alacaklar.

Windows Phone 8 ile beraber beklenen çok çekirdekli işlemci desteği de gelmiş oluyor. Microsoft, şu an çoklu işlemciler için pil desteği üzerinde çalışıyor. Bunun yanında Windows Phone için iki yeni çözünürlük daha geliyor: 720p ve WXGA (720p+). Microsoft, varolan tüm uygulamaların bu çözünürlüklerde çalışacağını söylüyor.

Microsoft'a göre Windows 8 üzerinde çalışan geliştiriciler, uygulamalarını kolaylıkla telefon platformuna taşıyabilecekler. Aynı biçimde geliştiriciler, varolan Windows Phone uygulamalarını Windows 8 ve Windows Phone 8'e taşıyabilecekler.

Yeni Windows Phone, platformun önemli eksiklerinden olan microSD kart desteğini de beraberinde getiriyor. Yeniliklerin yazılım tarafındaki yenilikler arasında ise IE10 web tarayıcısı, internette gezinmeyi güvenli hale getiren SmartScreen teknolojisi var.

Windows Phone 8, yakın alan iletişimi (NFC) çipini de destekliyor. Microsoft'un "en tamamlanmış çözüm" olarak adlandırdığı bir ödeme çözümü de Windows Phone 8'de yer alıyor.

Nokia'nın harita uygulaması, Windows Phone 8'de önemli bir rol oynuyor. Haria özellikleri çevrimdışı olarak çalışabiliyor ve üçüncü parti uygulamalar da çevrimdışı haritalara ulaşabiliyorlar. Windows Phone 8, şifreleme ve güvenli önyükleme gibi kurumlara yönelik yenilikler de getiriyor.

Windows Phone 8 ile beraber işletim sisteminin giriş ekranı da değişiyor. Yeni giriş ekranı daha kişisel bir görünüme sahip ve Windows Phone 7'den oldukça farklı. Örneğin döşemelerin boyutunu değiştirmeniz, istediğiniz uygulamaya dev bir döşeme, az kullandığınız bir uygulamaya küçük bir döşeme atamanız mümkün. Windows 8'i daha çok andıran yeni görünümü daha çok kişiselleştirmeniz mümkün.

Tüm Windows Phone 7 uygulamaları, Windows Phone 8'de çalışacak. Ancak aksi mümkün olmayacak.

Microsoft, Windows Phone 8'i piyasadaki Windows Phone jenerasyonu için sunmayacak. Ancak şu anki cihazlar, Windows Phone 7.8 güncellemesini alacaklar.

WP 7.8'in en önemli özelliği, Windows Phone 8'de de yer alan, daha fazla kişiselleştirmeye izin veren, yeni giriş ekranı. Bu güncelleme, Samsung, Nokia ve HTC'nin ceplerine gelecek. Güncellemenin LG'nin telefonları için sunulup sunulmayacağı ise şimdilik kesinlik kazanmadı.

Windows Phone 8'in şu anki Windows'lu ceplere sunulmamasının arkasındaki neden, donanım konusunda yapılan temel değişiklikler. Microsoft, WP 8 ile uzun vadeli düşünüyor ve böyle bir yolu izlemeyi tercih ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209