Seojan ile Kurumsal Seo Danışmanlığı

Web sitenizin Google arama motorunda üst sıralarda çıkmasını mı istiyorsunuz? O zaman sizin kurumsal seo danışmanına ihtiyacınız var demektir.

Seojan ile Kurumsal Seo Danışmanlığı

Hayatımıza girdiği ilk günlerden bu yana "internet" çok fazla şeyi değiştirdi. Hem bireysel hem de kurumsal anlamda internet, bir yedekleme mekanizması olmaktan öteye geçerek, başrol oyuncusu oldu diyebiliriz.

Bireysel bazda kullanımı bir yana bırakalım, bu yazıda kurumsal kullanımdan sözedelim. Ticari bir işletme düşünün... Muhasebe departmanı, satış kanalları, üretim ve ar-ge bölümleri... herşey tamam gibi görünüyor. İnternet sitesi de büyük bir özenle hazırlanıyor, domain tamam, hosting sıkıntısız... Web sitesi görücüye çıkmaya, kendi kendine bir otomasyonla çalışmaya hazır. Ama en önemli ayrıntı da burada zaten. Hazır olmasına hazır da; nasıl lanse edilecek? Hedef kitlelerle internet üzerinde nasıl buluşacak? Kimler ulaşıp tıklayacak ve muhtemel "müşteri" sıfatıyla bir iletişim kuracak?

İşletmelerin internet dünyasındaki en büyük handikapları aslında çok basit çözümlerle avantaja dönüşebilir. Web sayfasını oluşturmak işin sadece ilk adımı. Etkin şekilde fayda sağlayacak olan optimizasyonu nasıl  ya da kim tarafından hayata geçirilip takip edilecek? İşte bu noktada, son zamanlarda artış gösteren, profesyonel destek verecek olan "Kurumsal Seo Danışmanlığı" lar devreye giriyorlar. Hala böyle bir hizmetten haberi olmayan işletmeler için söylemeliyim ki, sürekli devinim içinde olan internet dünyasından fayda sağlamalarının en önemli yolu bir kurumsal seo ile çalışmalarından geçiyor.

Web sitesinin hedef kitlesine ulaşması, arama motorlarındaki optimizasyonu, güncel takibi, internette milyarlarca site olduğunu kabul edersek; başlı başına sorumluluk, beceri ve profesyonellik isteyen bir iş. Tıpkı işletmenin muhasebe departmanı gibi, üretim bölümü gibi. İnternette varolmak, aktif kanallara ulaşmak ve ulaşılmak isteyen her ciddi işletmenin kurumsal bir seo ile çalışması artık kaçınılmaz.

Kurumsal bir Seo ile çalışmaya başlayan işletmelerin web siteleri arama motorlarında yükselmeye başlıyor. Tıklanma oranları hızla yükselişe geçiyor. Bu sayede özenerek yapılandırılmış olan web sayfası, bir güzel sanatlar eseri gibi ziyaretçisini beklemeyi bırakıp, etkin bir şekilde fayda sağlamaya başlıyor. Kurumsal Seo çalışmaları, sosyal medyada ve diğer tüm mecralarda web sitesini, dolayısıyla işletmeyi, dikey yükselişe geçiriyor.

Bu hizmetin, bir işletmenin olmazsa olmazı olan bir çok departmanından farkı olmadığı artık kabul edilmesi gereken bir gerçek. Bu sayede, işletme üzerine ekstra personel yükü getirmek yerine, aktif ve profesyonel hizmet, işinin "ehli" kişiler tarafından alınabiliyor. Bir arama motorunda işletmenin branşıyla ilgili arama yapan bir kullanıcı - ...ki muhtemel bir müşteri kabul edilir, - ilk iki sayfada aradığı temaya en yakın olanlarını tıklar. Bu aşamada, optimizasyonu olmayan ve muhtemelen çok arka sayfalarda yeralan bir web sitesi elenmiş olur. Sadece bununla sınırlı kalmayarak, sosyal medya mecralarını kullanmayan bir web sitesi, hedef kitlesine ulaşmakta son günlerde oldukça zorlanmaktadır.

Şimdi, bir işletme sahibi olarak ya da işletme yöneticisi olarak bir kez daha düşünün. İnternet tıpkı uzay gibi sınırsız bir yer. Burada bulunmak yeterli değil. Parlayan bir yıldız, ışık saçan bir gezegen olabilmek gerekiyor. Karanlığın içinde gizlenmiş bir cevher olmak yerine, kendisini ve arkasında taşıdığı işletmenin vizyonunu, parıldayarak sunan bir gezegen olmak, sokak sokak, kapı kapı pazarlama yapmaktan kat be kat fayda sağlayacaktır. Uzaya, yani internete silahsız, savunmasız çıkılmaması gerekiyor artık. Bu yüzden, bir "Search Engine Optimization" yani SEO ile (Arama Motoru Optimizasyonu) el sıkışmak, her kurumsal firma için son derece önem taşıyor.

Evet... Kurumsal adımlarını internet dünyasında da atmak isteyecek olan her prestijli firma için önerim; en yakın zamanda Kurumsal bir SEO ile toplantı odasına geçmeleridir. Başlangıç için iyi bir adım olacaktır.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209