Hollanda Başbakanı’ndan İTÜ’lü mühendis adaylarına çağrı

Hollanda Başbakanı’ndan İTÜ’lü mühendis adaylarına çağrı: “İTÜ’den mezun olanların Hollanda’da iş bulma imkanı daha fazla”

Hollanda Başbakanı’ndan İTÜ’lü mühendis adaylarına çağrı

 AR-GE ve inovasyon konusunda öncü üniversite İTÜ’den mezun olacak genç mühendis adaylarına Hollanda Başbakanı’ndan müjde geldi. Geçtiğimiz günlerde İTÜ’yü ziyaret eden Hollanda Başbakanı Mark Rutte, İTÜ’lü mühendis adaylarına seslenerek onları Hollanda’da çalışmaya çağırdı. Hollanda’da mühendislere çok ihtiyaç olduğunu belirten Başbakan Rutte, genç, dinamik, araştırmayı seven genç mühendis adaylarına kapılarının açık olduğunu ifade etti. Başbakan Rutte konuşmasında özellikle İTÜ’lü genç mühendis adaylarına ilk işlerini Hollanda da bulabilecekleri konusunda çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Türkiye ekonomisi en hızlı ilerleyen ekonomilerden biri, neredeyse Çin kadar hızlı ilerleyen bir ekonomisi var. 400 yıldır fikir alışverişinde bulunuyoruz. İki ülke olarak bugünde burada bulunmamızın nedeni ticari ilişkilerimizi daha ileri taşımak”

İTÜ İLK KEZ YABANCI BİR BAŞBAKANI AĞIRLADI.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarihinde ilk kez Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Dış Ticaret ve Tarım Bakanı Henk Bleker’i ağırladı. Hollanda’nın önde gelen AR-GE, sağlık, trafik güvenliği, tarım-gıda işleme ve temiz teknoloji konularında uzmanlaşmış firmalarından oluşan bir heyet, 7 Kasım’da İTÜ’ye ziyarette bulunmuştu. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca tarafından karşılanan Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve heyeti Süleyman Demirel Kültür Merkezinde İTÜ’lü öğretim üyeleri, mezunları, öğrencileri ve İTÜ Arı Teknokent temsilcileri ile bir araya gelerek seminere katıldılar. Seminerde Hollanda’nın önde gelen şirketleriyle birlikte, Türkiye ve Hollanda arasındaki ilişkilerin tamamlayıcı yönleri ve gelecek vizyonu tartışıldı.


MEZUNLARIMIZ ÇOK ŞANSLI

Seminerin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca, Hollanda Başbakanı’nı Üniversitede ağırlamaktan mutlu oldukların belirterek İTÜ’lü öğrencilerin ve mezunlarının çok şanslı olduğunu kaydetti. Rektör Karaca,  yabancı ülke Başbakanı’ndan direk olarak üniversiteden mezun olacak öğrencilere dönük böyle bir davet gelmesinin sevindirici ve İTÜ’lü öğrenciler için iyi bir şans olduğunu söyledi. Karaca sözlerini şöyle tamamladı: “İTÜ’nün inovasyona destek veren bir üniversite olduğunu belirterek, Hollanda ve Türkiye Üniversiteleri arasındaki ilişkiyi Hollandalı girişimcileri Teknokent’lerimize davet ederek sürdürmek istiyoruz.” dedi.

HOLLANDA’NIN ACİL MÜHENDİSE İHTİYACI VAR

İstanbul Ticaret Odası Özel Öğretim ve Eğitim Kurumları Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Orhan Albayrak, Hollanda’da daha çok meslek liselerinin ve meslek eğitiminin ağırlıklı olduğuna dikkat çekerek ülkede üniversite eğitimine yönelimin çok az olduğunu bundan dolayı da Hollanda’nın çok acil mühendise ihtiyacı olduğunu söyledi. Albayrak, Hollanda’da mühendis olmanın bazı avantajları olduğuna da hatırlatarak İTÜ mezunlarının bu avantajları iyi değerlendirebileceklerini ifade etti. Albayrak’ın verdiği bilgiye göre meslek liselerini bitiren öğrenciler üniversiteye gitmeyerek direk iş hayatına atılmayı tercih ediyorlar.


DÜNYA ÇAPINDA İŞ İMKANI

İTÜ Öğretim Üyesi ve Rektörlük Danışmanı Doç. Dr. Gökhan İlhan’da İTÜ’den mezun olanların dünya çapında iş bulma imkanları olduğuna dikkat çekerek, inovasyona önem veren, araştırma geliştirmeyi seven mezunların dünyanın her yerinde rahatlıkla iş bulabileceklerine inandıklarını ifade etti.

HOLLANDA’DA YABANCILIK ÇEKMEZ

Hollanda’nın İzmir Fahri Konsolos Yardımcısı İsa Ulusan’da yaptığı açıklamada mezun öğrencilerin Hollanda’da yabancılık çekmeyeceklerini, orada hem Türkler var, hem de Hollanda insanının Türkleri tanıdığını ve uyum sağlamanın kolay olacağını belirtti. AB desteği ile araştırma geliştirmeye önem verildiğini de ifade eden Ulusan, İTÜ’den mezun mühendislerin AR-GE konusunda çalışma imkânlarının bulunduğu da sözlerine ekledi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209