Evdeki ve İşyerinizdeki Peteğin Havası Nasıl Alınır?

Peteğin havası nasıl alınır diye merak ediyorsanız hava alma işlemi de oldukça basittir. Fakat bu hava alma işlemi sırasında kalorifer içerisinde sıcak su varsa o zaman bu işi bir bilene yaptırmanız sağlığınız için önemli olabilir.

Evdeki ve İşyerinizdeki Peteğin Havası Nasıl Alınır?

Kış aylarının yaklaştığı bu günlerde kış için hazırlıklarınızı yapmış olmanız gerekmektedir. Bu yapılan hazırlıklar arasında kaloriferlerin bakımı da gelmektedir. Eğer her 2 yılda bir kalorifer bakımı yaparsanız kaloriferinizden tam bir performans almış olursunuz. Fakat bu bakımı ertelerseniz kaloriferlerinizin içi pislik ile dolar bu da kaloriferinizin tam verim ile çalışmasını engeller. Tam verim ile çalışmayan kalorifer de kombinin daha çok yanmasına sebep olur. Kısaca bu kış eğer daha az para vererek daha çok ısınmak istiyorsanız mutlaka petek temizliği işlemini bizler tarafından yaptırmanız gerekmektedir.

Bu bakım yapılmasına rağmen kaloriferlerimizde bazen bazı sorunlar ile karşılaşabiliriz. Bu sorunlar arasında peteklerin hava ile dolması sorunu gelmektedir. Eğer peteklerinizin içi hava ile dolarsa bu hava dolan kısmın soğumasına sebep olur. Yani kaloriferinizin tam performans ile ısınmaması da sizin daha çok yakıt parası vermenize neden olur. Bu problemin varlığını da kalorifere dokunarak anlayabilirsiniz. Kalorifere dokunduğunuz zaman iki taraf arasında ısı farkı varsa o zaman kaloriferinizde ısınma problemi var demektir. Böyle bir durumda yapmanız gereken kalorifer içerisindeki havayı boşaltmaktır. Peteğin havası nasıl alınır diye merak ediyorsanız hava alma işlemi de oldukça basittir. Fakat bu hava alma işlemi sırasında kalorifer içerisinde sıcak su varsa o zaman bu işi bir bilene yaptırmanız sağlığınız için önemli olabilir. Çünkü hava alma işlemi sırasında kalorifer içerisindeki hava son bulunca aralıktan su gelme ihtimali yüksektir. Eğer siz de bu aralığı fazla açtıysanız bu aralıktan gelen su sizi yakabilir. Eğer bu risk ile karşılaşmak istemiyorsanız usta kişilerden bu konu hakkında yardım alabilirsiniz. Peteğin havası nasıl alınır sorusunun yanıtı oldukça basittir. Düz bir tornavida ile kalorifer havasının alındığı yerde biraz aralık açılır. Bu aralıktan basınca beraber hemen hava çıkışı gözlemlenir. Bu havanın çıkması bitince de bu aralıktan su akışı gerçekleşir. Siz bu suyu gördükten sonra hemen bu boşluğu kapatmalısınız. Havanın alınması ile beraber kaloriferiniz eski performansına geri dönecektir. Havanın gitmesi ile beraber bu boşluğa hemen sıcak su gidecek seve size yine ısınma sağlayacaktır.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 23:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209