Akıllı telefonlar artıyor

Uzmanlara göre 2012’de akıllı telefonlar %50 artacak, tablet patlayacak...

Akıllı telefonlar artıyor

KVK Genel Müdürü Özcan Ermiş, Türkiye’deki akıllı telefon piyasasının 2012 yılında yüzde 50 büyüyeceğini ve toplam telefonların yüzde 35’inin akıllı telefon olacağını söyledi.

Türkiye ve Avrupa’daki akıllı telefon piyasası hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Özcan Ermiş, ”Türkiye’de akıllı telefon piyasası çok büyüyecek. 2012 yılında yüzde 50 büyüme bekliyoruz. Toplam telefonların yüzde 35’i akıllı telefon olacak. Üç yıl içinde kanaatimce tamamen akıllı telefona döneceğiz. En fazla yüzde 5 akıllı olmayan telefon kalır” diye konuştu.

Bu yıl ve gelecek yıl için Türkiye’deki akıllı telefon piyasasına ilişkin öngörülerini de paylaşan Ermiş, ”2012 yılı sonunda 55 milyon telefon üzerinden gidersek tüm Türkiye’de 22 milyon akıllı telefon olacak. 2013 yılında 35 milyon ve 2014 sonrasında 45-50 milyon akıllı telefona ulaşacağız diye tahmin etmekteyim” dedi.

Tablet piyasasına da değinen Ermiş, ”Avrupa’da telefon alan tablet de alıyor. İngiltere’de telefon kullananların tablet sayısı yüzde 45-50 seviyesine gelmiş. Bu, Avrupa genelinde yüzde 35 ve Türkiye’de yüzde 0,1 oranında. Bu orandan da görüldüğü üzere tablet konusunda Türkiye’de çok büyük bir patlama bekliyorum. Bu yüzden tablet konusu da gözden kaçırılmamalı” şeklinde konuştu.

-”46 milyon dolar yatırımın 15 milyonu akıllı telefon markasına”- Ermiş, akıllı telefon sektörünün potansiyeline yönelik işbirliğine gittikleri ve dünyanın 4. büyük telefon üreticisi olan Çin firması ZTE ile olan çalışmaları hakkında ise şunları söyledi: ”KVK olarak dünyada en iyi teknolojiyi görme anlamında ve internet terminalleri konusunda istekliyiz. 2012 yılında 46 milyon dolar yatırım yapacağız. Bunun 15 milyon doları yılda 400 milyon adet telefon üretip satan Çinli telekomünikasyon devi ZTE firması ile yaptığımız çalışmanın sonucu harcanacak.

ZTE 10 yıl önce ’telekomünikasyon işini ele geçireceğiz’ diye hedef belirlemişti, geçirdiler de... Ar-Ge’ye çok büyük yatırım yaptılar. 2011 yılında kendi markalarıyla piyasaya çıktılar.” ZTE’nin akıllı telefon işinde en iyi olma stratejisiyle çıktıkları yolda dünyada ilk 5’e girdiğini ifade eden Ermiş, ”Sadece ’Live’ modelinde İngiltere’de şimdiye kadar 10 milyon satış adetine ulaştılar. Ürettikleri telefonların arıza oranı sıfır. Dizaynları, teknik özellikleri ve ZTE’nin altyapı sağlayıcısı olmasından dolayı çekim kuvveti kalitesiyle ZTE ’Live, Cool, Grand X’ telefonları modelleriyle kaliteyi tam anlamıyla size hissettiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

ZTE markasının Türkiye piyasasına girmesiyle piyasaya farklı bir soluk getirdiğini söyleyen Ermiş, ”Türkiye’deki akıllı telefon piyasasının büyüklüğünü görüyoruz ve bu konuda yatırım yapıyoruz. ZTE de bu yatırımlarımızın en önemli ayaklarından biri” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209