Uzaydaki başarısızlığı yabancılara bağladı

Rus uzay kurumu (Roskosmos) Direktörü Vladimir Popovkin, ülkesinin geçen yıl uzay araçlarını göndermede yaşadığı bir dizi başarısızlığın nedeninin yabancı güçler olabileceğini savundu.

Uzaydaki başarısızlığı yabancılara bağladı

Popovkin, Rusya'da yayımlanan İzvestia gazetesine verdiği demeçte, uzay araçlarının birçoğunun başına Rus radarlarının kapsamadığı bir bölgeden geçtikleri sırada neden kötü şeyler geldiğini anlayamadığını söyleyerek, "Neden tam araçlarımız, onları göremediğimiz ve telemetrik verilerini alamadığımız Rusya için Dünya'nın (karanlık) tarafında uçtukları sırada bu olayların meydana geldiğini bilmiyoruz" dedi.

"Kimseyi suçlamak istemiyorum, ama bugün uzay araçlarına karşı kullanımı göz ardı edilemeyecek çok güçlü imkanlar var" diyen Popovkin, uzmanların Phobos-Grunt'un motorlarının neden çalışmadığını bilmediklerini sözlerine ekledi.

Rusya'nın büyük ümit bağladığı ve yıllar sonra uzak bir gezegene gönderdiği ilk uzay aracı olacak Phobos-Grunt'un motorlarının çalışmaması üzerine Dünya'nın yörüngesinden ayrılamamış ve Mars'ın uydusu Phobos'a gidememişti. Uzay aracının parçalarının bu Pazar Dünya'ya düşmesi bekleniyor.

Rusya geçen yıl uzaya 33 uzay aracı göndermiş, bunların beşi başarısız olmuştu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209