Teknoloji devi Apple'dan Çin adımı

Apple CEO'su Tim Cook, Çin'e yaptığı ziyarette müstakbel başbakan Li Keqiang ile görüştü.

Teknoloji devi Apple'dan Çin adımı

1 milyar 300 milyonun üzerindeki nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin, teknoloji firmalarının da dikkatlerini üzerine topluyor. Teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook, Çin'e yaptığı ziyarette, fabrika ve mağazaları gezmenin yanı sıra, devletin üst düzey isimleriyle de bir araya geldi. 

Tim Cook, Apple'ın; Çin'in Henan eyaletine bağlı Zhengzhou'daki fabrikasını dün ziyaret etti. Apple'ın, Foxconn Teknoloji Grubu tarafından yönetilen fabrikasında 120 bin kişi çalışıyor.
Apple'ın geçtiğimiz yaz hayatını kaybeden efsane patronu Steve Jobs, Çin'i hiç ziyaret etmemişti. Yeni CEO Cook'un Apple'ın başına henüz 2011 yılının Ağustos ayında geçmesine rağmen, Çin'i ziyaret etmesi, şirketin önümüzdeki dönemde Çin'deki yatırımlarının artacağı şeklinde yorumlandı.

MÜSTAKBEL BAŞBAKAN VE COOK BİR ARAYA GELDİ

Tim Cook, gelecek yıl başbakanlık koltuğuna oturmasına kesin gözle bakılan Başbakan Yardımcısı Li Keqiang'la bir görüşme yaptı. Tim Cook, ziyaretiyle fikri mülkiyet haklarının korunması konusunda Çin hükümetinden destek aldı.

Tim Cook, önceki gün başkent Pekin'deki bir Apple mağazasını ziyaret etmiş, mağaza çalışanlarıyla konuşmuştu. Apple Çin'deki tablet bilgisayar piyasasının dörtte üçünü elinde tutuyor.

ÇİN'DE APPLE ÇILGINLIĞI

Çin halkı daha önce iphone, ipod ve ipad gibi Apple ürünlerine çılgınlık boyutuna varan ilgisiyle gündeme gelmişti. Iphone'un yeni modelinin piyasaya çıkacağı gün Pekin ve Şanghay'daki Apple mağazalarında izdiham yaşanmış, satışların ertelenmesi gündeme gelmişti. Çin'de geçtiğimiz yıl, 4,7 milyon ipad satıldığı belirtiliyor.

Öte yandan, teknoloji devlerinin Çin piyasasına olan ilgisi de giderek artıyor. Facebook'un kurucu patronlarından Mark Zuckerberg de Salı günü Şanghay'ı ziyaret etti.

İHA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209