Megaupload'ın sahibi hala gözaltında

ABD'nin internet korsanlığı suçlamasıyla kapattığı Megaupload'ın sahibi Kim Dotcom'un gözaltı süresinin uzatıldığı bildirildi.

Megaupload'ın sahibi hala gözaltında

Yeni Zelanda North Shore Bölge Hakimi David McNaughton, dünyanın en büyük dosya paylaşım sitelerinden biri olan Megaupload'ın kurucularından Dotcom ve üç arkadaşının kefaletle serbest bırakılmaları konusundaki yazılı kararın iki gün içinde açıklanacağını belirtti.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) kanundışı dosya paylaşımı soruşturması çerçevesinde geçen Cuma Dotcom'ın Auckland'daki 30 milyon dolarlık malikanesinde gözaltına alınan Megaupload çalışanları arasında, her ikisi de Alman uyruklu pazarlama müdürü Finn Batato ve sitenin kurucularından teknik müdür Mathias Ortmann ile Hollanda ve Yeni Zelanda vatandaşı Bram van der Kolk bulunuyor.

ABD, para aklama ve şantajla da suçlanan bu dört kişinin iadesini istiyor.

FBI'ın soruşturması çerçevesinde tutuklanan bu dört kişiden başka Megaupload sitesiyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle, Yeni Zelanda makamlarının talebi üzerine iki kişi daha Almanya ve Hollanda'da gözaltına alındı.

Alman vatandaşı Sven Echternach'ın Almanya'da ve Estonya ile Türk pasaportu taşıdığı belirtilen yazılım mühendisi ve yazılım geliştirme bölümü sorumlusu Andrus Nomm'un Hollanda'da gözaltına alındığı, Slovakya uyruklu Julius Bencko'nun da aranmakta olduğu kaydedildi.

Bu arada, Dotcom ve arkadaşlarının Yeni Zelanda'da tutuklanmalarından sonra Megaupload'un sahibinin malikanesinden çıkarılarak el konan lüks otomobiller gazetelere de konu oldu.

Dotcom'un Mercedes koleksiyonunun yanı sıra 1959 model pembe Cadillac'ına Yeni Zelanda makamları el koydular.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209