İngiltere'de e-posta alarmı

İngiltere'de savunma bakanlığından polis yetkililerine dek kimileri üst düzey mevkilerde bulunan binlerce kişiye ait e-posta adresi ve kriptolanmış şifrelerin, güvenlik açığı bulan hackerlar tarafından internette yayınlandı.

İngiltere'de e-posta alarmı

Guardian gazetesi, İngiltere'de savunma bakanlığından polis yetkililerine dek kimileri üst düzey mevkilerde bulunan binlerce kişiye ait e-posta adresi ve kriptolanmış şifrelerin, güvenlik açığı bulan hackerlar tarafından internette yayınlandığını yazıyor.

E-posta bilgileri yayınlanan kişilerden kimileri istihbarat birimlerinde çalışıyor. Aralarında NATO'ya danışmanlık yapan yetkililer de bulunuyor. Guardian'ın edindiği bilgiye göre 221 İngiliz askeri yetkilinin ve 242 Nato çalışanının bilgileri ifşa edildi.

Hacklenen hesaplardan 23'ü de İngiltere parlamentosunda görev yapan kişilere ait. Lady Nicholson, Lord Roper gibi hesap bilgilerinin ifşa edildiğini öğrenen İşçi Partili Milletvekili Jeremy Corbyn ise Guardian'a yaptığı açıklamada eposta adresinin gizli olmadığını, ancak şifresinin kolayca kırılabilecek olması fikrinin kendisini rahatsız ettiğini söyledi. Guardian'ın aktardığına göre eylemin ardında dünyanın bir çok ülkesinden internet korsanlarının dahil olduğu Anonymous grubunun olduğu düşünülüyor.

Habere göre grup e-posta bilgileri ve şifreleri Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaleti merkezli, dış ilişkiler ve güvenlik konularında uzmanlaşmış bir danışmanlık şirketi olan Stratfor'daki hesap bilgileri üzerinden elde etti. Şirket olayın ardından internet sitesine erişimi kapattı.

Guardian, Amerika Birleşik Devletleri'nde internete konan dosyada ise eski başkan yardımcısı Dan Quayle ve eski dışişleri bakanı Henry Kissinger'in kişisel verilerinin de bulunduğunu belirtiyor.

İHA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209