Erkekler internete daha bağımlı

İnternet bağımlılığı üzerine yapılan araştırmalar ilginç bir durumu ortaya koydu. Yapılan araştırma, internet bağımlılığının erkeklerde kadınlara göre daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Erkekler internete daha bağımlı

Ankara il merkezinde bir liseye devam eden ve çalışmaya gönüllü olarak katılan öğrenciler üzerinde yapılan internet bağımlılığı araştırması, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları E.A. Hastanesi (BRSHH)’nin bilimsel dergisi Düşünen Adam’da yayınlandı. Araştırma sonuçları, erkek cinsiyette internet bağımlılığının daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Araştırmada, liseye devam eden bir grupta, internet bağımlılığı ile yaş, cinsiyet, anne-baba yaşı, anne-baba eğitim düzeyi, kardeş sayısı, evde internet erişiminin mevcudiyeti, kişinin internet başında geçirdiği süre, odasında bilgisayar bulunup bulunmaması, sigara kullanıp kullanmaması dikkate alındı ve depresyonun internet bağımlılığına etkisi incelendi.

Araştırma yüzde 54’ünü kız öğrencilerin oluşturduğu 211 öğrenciye uygulandı. İnternet Bağımlılığı Ölçek puanı ile değişkenlerin ilişkisi incelendiğinde, internette kalma süresi ve depresyon skoru arttıkça bağımlılık ölçek puanının da arttığı, erkeklerin kızlara göre bağımlılık ölçek puanlarının istatistiksel olarak anlamlı derecede yüksek olduğu görüldü.

Çalışma sonuçlarına göre, lise öğrencilerinde internet bağımlılığı olasılığının erkek cinsiyette daha fazla olduğu ortaya çıktı. İnternet bağımlılığını etkileyen olası risk etkenleri olarak gencin depresyon düzeyi ve internette geçirdiği süre belirlendi.

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209