YGS ÖĞRENCİLERİNE ÇAY VE ÇORBA

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’ na giren öğrenci ve velilere çay ve çorba ikram eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Çocuklar içeride terlemeye başladı, veliler de dışarıda üşümeye başladı. Velilerin dışarıda üşümemesi için biz de çorba ve çay ikram ediyoruz” dedi.

YGS ÖĞRENCİLERİNE ÇAY VE ÇORBA

 Esenler Belediyesi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’ na giren  öğrenci ve velilere ücretsiz çay ve çorba ikram etti.

İlçede YGS’ nin yapıldığı toplam 7 okulda gerçekleşen çay ve çorba dağıtım programı saat 09.00’dan itibaren başladı. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Esenler Belediyesi, dışarıda çocuklarını merakla bekleyen velilere de moral oldu. Esenler Kız Teknik ve Meslek Lisesi önünde Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik  Göksu’nun katılımıyla gerçekleşen çay ve çorba ikramında da Belediye Başkanı Göksu, öğrenci ve velilere kendi eliyle çay ve çorba ikram etti.

Her YGS ve SBS sınavında çay ve çorba ikramında bulunduklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Çocuklar içeride terlemeye başladı, veliler de dışarıda üşümeye başladı. Velilerin dışarıda üşümemesi için biz de çorba ve çay ikram ediyoruz. Aslında çocuklar içeride terlerken en büyük stresi veliler çekiyor. Onları hem oyalanacakları hem de zaman geçirecekleri çok önemli bir fırsat bu. Böylece biz Esenler halkının cömertliğini de göstermiş oluyoruz” dedi. Esenler’de 7 okulda çorba dağıttıklarını kaydeden Göksu, bugün toplam 15 bin kişiyi çay ve çorba ikram etmiş olacaklarını vurgulayarak YGS’ye giren tüm öğrencilere başarılar diledi.


ÇORBA VE ÇAYDAN MEMNUN KALDILAR

Çay ve çorba içebilmek için uzun kuyruklar oluşturan öğrenci ve veliler de ikramdan memnun olduklarını dile getirdiler. Çay ve çorbalarını içerek karınlarını doyuran öğrenci ve veliler,  diğer ilçelerin Esenler’i örnek alması gerektiğini söyledi. Sınav öncesi heyecanlı olduğu gözlenen Zafer ipek isimli öğrenci, “Heyecanlı değilim kendime çok güveniyorum sınav öncesi çorba çok iyi geldi bu çorba sayesinde zihnimiz açıldı. Bizleri ve velilerimizi düşündüğü için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Sınav öncesi çay ve çorbanın çok iyi geldiğini söyleyen Afiye Boz da “Çorba çok güzel, lezzetli . Allah razı olsun belediyemizden” diye konuştu.

Öğrenci ve velilere moral olan ve heyecanına ortak olan Esenler Belediyesi, ilçede YGS’nin yapıldığı Engin Can Ortaokulu, İbrahim Turhan Lisesi, Şevket Dağı İlkokulu ve Ortaokulu, Amiral Vehbi Ziya Dümer Anadolu Lisesi, Atışalanı Lisesi, 125. Yıl İlkokulu ve Ortaokulunda da sıcak çay ve çorba ikramında bulundu.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209