YETİMLERE SEVGİ DOKUNUŞU

Her hafta bir mahallenin yetim ve öksüzleri, Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından kahvaltıda bir araya getirilip, film izletilerek güzel bir gün geçirmeleri sağlanıyor.

YETİMLERE SEVGİ DOKUNUŞU
 Yaşları, okulları, tuttukları takımlar, sevdikleri, sevmedikleri, özlemleri, hasretleri, hayattan beklentileri hepsi farklı onların… Onların ortak bir özelliği var. Hepsi Esenler’de oturuyor ve ya annesinin, ya da babasını kaybetmiş. Yetim veya öksüz olmaları onların ortak kaderleri. “Sevgi Çemberi”, “Kimsesizlerin Kimi”, “Yalnız Değilsiniz” gibi birçok sosyal projeye imza atan Esenler Belediyesi ilçede “yetim” ve “öksüz” gibi acı kaderi yaşayan çocukları da hiçbir zaman unutmuyor. Onların her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi için seferber olan Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, korunup kollanmalarına kültürümüzde de özel bir verilen yetim ve öksüzleri sosyal hayatın içine çekebilmek için çeşitli organizasyonlar düzenliyor.

ÖNCE KAHVALTI, SONRA SİNEMA

Çeşitli gezi, piknik ve yaş günü gibi programlarla onlara güzel anlar yaşatan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, şimdi de yeni bir organizasyon başlattı. Yetim ve öksüzleri her hafta sonu mahalle mahalle bir araya getiriyor. Önce güzel bir kahvaltı yapan yetimler, daha sonra Kemer Spor Kompleksi’ndeki cep sinemasında film seyrederek güzel bir gün geçiriyor. Aileleri birlikte Kemer Spor Kompleksi’nde film seyreden çocuklar, “Mahallemizdeki ortamdan kopup burada farklı bir yaşadık. Bize bu imkanı sağlayan belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz” dediler.

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım Müdürü Özcan Hamza da amaçlarının, ilçedeki tüm mağdur ve biçarelere ulaşıp bir katkı sunmak istediklerini söyleyerek, “Bunların başında da hiç şüphesiz öksüz ve yetimler geliyor. Her fırsatta onlar için bir hizmet üretmeye, bir sevgi dokunuşunda bulunmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209