Yalova'da seçimin galibi belli oldu

Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP ve AK Parti itirazları üzerine geçersiz sayılan oylar yeniden incelendi. İncelenme sonrasında daha önce 1 oy farkla seçimi kaybeden CHP adayı Vefa Salman, bu kez 6 oyla belediye başkanlığına seçildi.

Yalova'da seçimin galibi belli oldu
 
Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP ve AK Parti itirazları üzerine geçersiz sayılan oylar yeniden incelendi. İncelenme sonrasında daha önce 1 oy farkla seçimi kaybeden CHP adayı Vefa Salman, bu kez 6 oyla belediye başkanlığına seçildi.
 
Yalova Belediye Başkanlığı seçiminde 124 sandıkta geçersiz oylar üzerine yapılan itirazlar üzerine yapılan inceleme sonucunda CHP adayı Vefa Salman başkanlığa seçildi.
 
Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerinde yapılan itirazlar sonrasında sabah geç saatlerine kadar 124 sandıktaki geçersiz sayılan oylarda Merkez İlçe Seçim Kurulu inceleme yaptı. Yapılan incelemelerinin ardından CHP adayı Vefa Salman’ın sonuçlara göre 27 bin 229 oyla belediye başkanlığına seçildi. İtirazlar öncesinde 1 oy farkla önde olan AK Parti adayı Yakup Koçal ise 27 bin 223 oy aldı.
 
Diğer partilerin aldıkları oylar ise şöyle oldu:
 
MHP adayı Ahmet Kaplan 3 bin 390
 
HDP adayı Tuncay Turanlı 2 bin 101
 
SP adayı Celal Korkmaz bin 298
 
Yapılan itirazlar sonrasında tekrar sayılan oylardan 6 oy farkla Vefa Salman çıkınca göz yaşlarını tutamadı. Dün öğle saatlerinden itibaren tekrar sayılan ve bu sabah saatlerinde sona eren oy sayma işleminde 6 oy ile Yalova Belediye başkanlığına seçilen Vefa Salman’ı süreç boyunca adliye bahçesinde yüzlerce kalabalık yalnız bırakmadı. Sayım sonrasında alınan kararı açıklayan Yalova Milletvekili CHP grup başkanvekili Muharrem İnce 2.ckez yine biz seçildik dedi.
 
İnce: İtiraz artık karar bağlanmıştır, belgeleri elimizdi
 
İnce sözlerine şöyle devam etti. “CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Bugün 1-0 değil, 2-0 yaptık. Pazar günü bir seçim kazandık, bugün bir seçim daha kazandık. Bu 2-0 oldu. AKP bütün itirazlarını yaptı. Bütün itirazları sonucunda Sayın Vefa Salman 27 bin 229 oyla Yalova’nın yeni belediye başkanıdır. AKP’nin yaptığı bütün itirazlar karara bağlanmıştır. Bu saatten sonra çalınmadığı sürece hiçbir şey değiştirilemez çünkü bütün itirazlar kurul tarafından karara bağlanmıştır. Bilgileri, belgeleri elimizdedir. Bu süreçte sandık başlarında hakkımızı yedirmeyen, sandık başlarında okul bahçelerinde 1 oyumuza zarar gelmemesi için canla başla çalışan tüm sandık görevlilerine, sağcılara-solculara, ülkücülere-ulusalcılara, başörtülülere-başı açıklara, doğululara-batılılara, herkese bütün cumhuriyetçilere, bütün Atatürkçülere, bize, partimize adayımıza gönlünü açan bütün yurttaşlarımıza, Alevilere, Sunilere, Şafilere hiçbir ayrım yapmadan bütün Yalova’daki yurttaşlarımıza sonsuz teşekkürler.
 
“Yalova Butik İzmir Olacak”
 
Türkiye’de artık bir ‘Yalova Modeli’ vardır. ‘Yalova Modeli’ Atatürk’ün kentine sahip çıkmıştır. Atatürk’ün kenti cumhuriyet düşmanlarına, kutsal ittifakçılara prim vermemiştir. Yalova emin olun ki cumhuriyetin kalesi olacaktır. Yalova Türkiye’nin butik İzmir’i olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
 
Yeni Başkan, gözyaşlarını tutamadı
 
Yalova’nın yeni Belediye başkanı Vefa Salman ise kısa bir konuşma yaptı “Ben en başından beri kazanacağıma yürekten inanmıştır. Televizyonlara konuşurken de söyledim, bu seçimi biz aldık dedim. Sakimdim ve hiç heyecan yoktu. Onların beni telkin etmesi gerekirken onları ben telkin ettim. Adalet de ikinci kez tecelli etti. Sadece taraflarımın değil bütün Yalova’nın belediye başkanı olacağım” dedi.


Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2014, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209