VUSLATA YOLCULUK

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ile birlikte ilçedeki öğrencileri Hz. Mevlana’nın 740. Vuslat Yıl Dönümünde Şeb-i Arus etkinliklerine katılmaları için Konya'ya uğurladı.

VUSLATA YOLCULUK
HABERİN GALERİSİ
VUSLATA YOLCULUK

VUSLATA YOLCULUK

 Esenler Belediyesi, Türk-İslam mutasavvıfı, şair ve düşünür Hz. Mevlana’nın 740. Vuslat yıl dönümünde ilçede eğitim- öğretim gören başarılı öğrencileri Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Konya'ya gönderdi.

Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen uğurlama törenine; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu ve geziye katılan öğrencilerin velileri katıldı.

Uğurlama öncesinde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, öğrencilere iyi yolculuklar dileyerek, “Sizleri Mevlana’nın doğduğu şehre Şeb-i Arus etkinliklerine göndererek ödüllendiriyoruz. Ben sizlerin yerine Sayın Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum” dedi. Ercan’dan sonra konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; geçen sene başlattıkları vuslat yolculuğu programına bu yıl da devam ettiklerini hatırlatarak, bu organizasyonu, Esenler’deki çocukların her birinin bu toprağın önemli değerlerini tanıması için yaptıklarını söyledi. Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırmayı örnek vererek konuşmasına devam eden Göksu, “Amerika’da en çok eseri takip edilen, doğu insanı olarak tarif edilen kişinin Hz. Mevlana. Bizlerin O’nu ziyaret etmekte ve ondan feyz almakta zaman zaman ihmalkârlığımız oluyor. Biz de istedik ki, bu ülkenin en önemli manevi mimarlarından Hz. Mevlana’yı  Esenler’in çocukları gitsin, ziyaret etsin, yerinde görsün, onunla buluşsun istedik ve Esenler’de başarı göstermiş çocuklarımızı hem ödüllendirelim hem de gezdirelim istedik” diye konuştu.


HZ. MEVLANA’NIN HAYATINI ÖĞRENİN

Öğrencilere tavsiyeler de veren Göksu, “Bugün sizler Konya’ya yola çıkacaksınız. Hz. Mevlana’nın düğün gecesinde, siz o vuslatta Hz Mevlana’nın yanında olacaksınız. Önce Hz. Mevlana’ya bizden selam götürün. Allah yolunuzu açık olsun. Ne güzel kar yağıyor. Beyaz bereket geldi. Sizler bu beyaz bereket içinde yolda olacaksınız. Orada gezeceksiniz, orada törenlere katılacaksınız. Sağ salim gidin ve sağ salim gelin inşallah, Mutlaka Hz. Mevlana’nın hayatını öğrenin. Döndüğünüzde Esenler’e öğrendikleriniz anlatırsınız” şeklinde konuştu.

Göksu’nun konuşmasının ardından Konya’ya gitmek için hazırlanan öğrenciler, otobüslerdeki yerlerini aldılar. Heyecanlı ve mutlu oldukları dikkat çeken öğrenciler, kendilerini uğurlayan Belediye Başkanı Göksu ile birlikte hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Program, Başkan Göksu’nun öğrencilerin velileriyle birlikte öğrencileri uğurlamasının ardından sona erdi.


ŞEB-İ ARUSA KATILACAKLAR

Mevlana'nın günümüze ışık tutan ve hoşgörüyü temel alan felsefesini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen gezi programı boyunca Konya’ya uğurlanan toplam 120 öğrenci, rehber öğretmenleriyle birlikte Konya’nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezecekler ve Şeb-i Arus etkinlerine katılacaklar. Öğrenciler, yine Belediyeye ait otobüslerle 13 Aralık Cuma günü Esenler’e dönecekler.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209