Vali Kılıçlar’dan Akgül’e İade-i Ziyaret

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, geçtiğimiz günlerde kendisini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ü makamında ziyaret etti.

Vali Kılıçlar’dan Akgül’e İade-i Ziyaret
 Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç ve başkan yardımcıları ile birlikte Vali Kılıçlar’ı makamında ağırlayan Akgül,Mamak’ta yürütülen kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere yapımı tamamlanan ve devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi. Mamak’taki tarihi yerler ve yeni projeler hakkında da bilgi alan Vali Kılıçlar, Mamak’ın son yıllarda hızlı bir değişim ve dönüşüm içinde olduğunu vurgulayarak, hayata geçen yatırımlarda kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çekti. Yükselen bir değer ve örnek bir kent olma yolunda yürüttükleri çalışmalara son sürat devam ettiklerini belirten Akgül, Mamak’ın beş yılda ciddi yol katettiğini kaydetti.

 

Kentsel dönüşümde marka

İlçedeki sorunları çözüme kavuşturduklarını kaydeden Akgül, başarılı bir şekilde yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin amacına ulaşmasında hükümet başta olmak üzere, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nin büyük desteğinin olduğunun altını çizdi. Mamak’ta yedi ayrı kentsel dönüşüm projesinin uygulandığını belirten Akgül, “Dönüşüm projelerini kimseyi mağdur etmeden ve çok hızlı yürütüyoruz. Bu sebepten ötürü Türkiye’nin birçok belediyesi tarafından kentsel dönüşümde Mamak modeli olarak örnek alınıyoruz” dedi.

 

5 yılda dev atılımlar

Kentsel dönüşümde olduğu kadar sosyal dönüşümle de özenli çalışmalar sürdürdüklerinin altını çizen Akgül, ilçede hizmete açtıkları aile merkezleri, gençlik merkezleri ve bilgi evleri ile hem istihdam hem de sosyal hayatın kapılarını vatandaşa açtıklarını kaydetti.

 

Kanyon için destek istedi

Kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alan Kıbrıs Kanyonu’nu Başkent’e kazandırmak için çalışmalara başladıklarını belirten Akgül, Vali Kılıçlar’dan destek istedi. Amaçlarının ilgili kuruluşlarla görüşerek Kıbrıs Kanyonu’nun doğal dokusuna zarar vermeden Ankara’ya kazandırmak olduğunu kaydeden Akgül, “Kanyon doğa sporlarının, tarihin ve doğanın buluştuğu bir cazibe alanı olacak” dedi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 01:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209