UZAY KEŞİFÇİLERİNE ÇİFTE HEYECAN

Esenler’in başarılı öğrencileri, "Birlikte Yürüyoruz" kampanyasının görme engelli kahramanı FATİ ile birlikte Uzay’ı keşfe çıktı. Sergide gördükleri karşısında heyecanlanan öğrenciler, FATİ’yi de görünce çifte heyecan yaşadılar.

UZAY KEŞİFÇİLERİNE ÇİFTE HEYECAN

 Esenler’in başarılı öğrencileri, Türkiye Beyazay Derneği tarafından başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile pilot ilçe seçilen Esenler Belediyesi, Başakşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi işbirliği ile yürütülen "Birlikte Yürüyoruz" kampanyasının görme engelli kahramanı FATİ ile birlikte Uzay’ı keşfetti.

Esenler Belediyesi, ilçede eğitim gören başarılı öğrencileri İstanbul Marmara Forum’da açılan NASA: A Human Adventure Uzay Sergisi’ne götürerek ödüllendirmeye devam ediyor. 1 Nisan 2013 Pazartesi günü Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun da katılımıyla başlayan sergi ziyaretlerinde, 5 Nisan 2013 Cuma gününe kadar Esenler’in başarılı bin 500 öğrencisi Uzay’ı keşfetmiş olacak. Ziyaretler kapsamında, çocukların engelli vatandaşlardan haberdar olması ve toplumdaki ‘engelli’ algısının doğru yönlendirilmesi için hayata geçirilen "Birlikte Yürüyoruz" kampanyasının görme engelli kahramanı FATİ de, Esenler’in başarılı öğrencileriyle Uzay yolculuğuna çıktı.

GÖRDÜKLERİNİ FATİ’YE ANLATTILAR

Rehber eşliğinde sergiyi gezen öğrenciler, FATİ’yi karşılarında görünce oldukça heyecanlandılar. FATİ ile birlikte, ABD dışında yapılan en kapsamlı sergi olma özelliğini taşıyan NASA: A Human Adventure Uzay Sergisi’nde sergilenen astronot kıyafetlerini, uzay araçlarını, astronot kıyafetleri ve aksesuarları ve çok sayıda uzay teknolojisine ait parçaları büyük bir dikkatle inceleyen öğrenciler, görme engelli FATİ’ye destek olarak gördüklerini O’na da anlattılar. Öğrenciler, ilk kez gördükleri Uzay malzemelerinin yanı sıra FATİ’nin de bol bol fotoğraflarını çektiler. Gördüğü ilgi karşısında çok mutlu olduğunu belirten FATİ de, Esenlerli arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. FATİ ayrıca öğrencilere ‘Birlikte yürüme’ teklifinde de bulundu. 

 Esenler Belediyesi’nin kendilerini böyle bir sergiye götürmesi karşısında çok mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler, FATİ ile tanışmaktan mutlu olduklarını da kaydettiler.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209