TÜRKİYE’NİN AŞURESİ ESENLER’DE

Türkiye’nin 81 ilinden getirilen malzemelerle hazırlanan Aşure, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen bir programla vatandaşlara ikram edildi. Esenler’in meydanları ve cami önlerinde toplam 10 bin kişiye aşure dağıtıldı.

TÜRKİYE’NİN AŞURESİ ESENLER’DE

 Esenler Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayı nedeniyle Esenler halkına aşure dağıttı.

Dörtyol Meydanı’nda Cuma namazı sonrasında gerçekleşen geleneksel aşure dağıtım programına; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Danışmanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Muharrem ayı ve aşurenin önemine dikkat çekti. “Aşure, bizde bereket demektir” diyen Göksu, Muharrem ayının 10. gününün Aşure günü olması münasebetiyle Esenler’de 10 bin aşure dağıttıklarını söyledi. Aşurenin 81 ilden getirilen malzemelerle yapıldığına dikkat çeken Göksu, bu anlamda aşurenin Türkiye’nin kardeşliğini sembolize ettiğini vurgulayarak,  “Bu toprakların kardeşliği her şeyden üstündür. Bu topraklarda herkes kardeştir. Bu kardeşliği bozmak isteyen olursa o da en büyük kalleştir”  diye konuştu.


PEYGAMBER SEVGİSİYLE BÜYÜDÜK

 “Bizler Muharrem ayında bu kardeşliğin tescili olması adına bu aşureyi bu meydanda dağıtıyoruz” diyen Göksu, Kerbela olayını da hatırlatmak, “Biz bu topraklarda hiç bir zaman Yezid’in yanında yer almadık, her zaman Hz. Peygamberin sevgisiyle büyüdük”  dedi.

Aşure gününde herkesin Kerbela olayını bir kez daha düşünmesi gerektiğini ifade eden Göksu, Kerbela olaylarının bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak ve herkesin muharrem ayını tebrik ederek sözlerini tamamladı.

Göksu’nun ardından konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise; Muharrem ayının bizim kültürümüzde mukaddes bir ay olduğunu ve saygı duyduğumuz aylardan biri olduğunu belirtti. Herkesin Muharrem ayını kutlayan Madenoğlu, Esenler halkına aşure ikram eden Esenler Belediye Başkanı Göksu ve ekibine de teşekkür etti.

 

BİRÇOK NOKTADA AŞURE DAĞITILDI

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Göksu, Kaymakam Madenoğlu ile birlikte vatandaşlara aşure ikram etti. Öte yandan Turgut Reis Meydanı başta olmak üzere Esenler’in meydanlarında ve Cuma namazı çıkışı cami kapılarında da buğday, nohut, kuru fasulye, pirinç, ceviz, çam fıstığı, badem, nar, susam ve tarçın gibi kuruyemiş, meyve ve baharatları Türkiye’nin 81 ilinden gelen ve Esenler’de özel olarak hazırlanan aşure, vatandaşlara dağıtıldı.



SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209