TÜRKİYE’DE BİR İLK; ERMENİ CEMAATİNE BAKIRKÖY BELEDİYESİ’NDEN İFTAR YEMEĞİ

Bakırköy Belediyesi bir ilki başlatarak Bakırköy’de oturan Ermeni kökenli yurttaşlarımız için Bakırköy Merkez Ebuzziya Caddesi üzerindeki Surp Astvazazin Kilisesi’nde iftar yemeği (arevakal) ikram ediyor.

TÜRKİYE’DE BİR İLK; ERMENİ CEMAATİNE BAKIRKÖY BELEDİYESİ’NDEN İFTAR YEMEĞİ
 Ermeni kökenli yurttaşlarımızın 16 Şubat’ta başlayan ve 40 gün  süren kutsal diriliş bayramına hazırlık olarak kabul edilen  Büyük Oruç (Medh Bahk) döneminde  hayvansal gıda içermeyen menü hazırladıklarını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şu açıklamayı yaptı: Bakırköy ilçemiz etnik köken olarak kelimenin tam anlamıyla mozaik bir ilçe. İlçe nüfusumuzun da yaklaşık %18’ini Ermeni kökenli yurttaşlarımız oluşturuyor. Biz Bakırköy’de bütün vatandaşlarımıza  eşit bakıyoruz ve her yurttaşımızın kendi dinini, etnik kökenini; şerefi, onuru olarak görüyoruz. Şu anda benim başkan yardımcılarımdan biri de Ermeni kökenli Bakırköylü; Margarit Dikme’dir.  

                  
                                                                                                          

Ermeni Cemaatine mensup yurttaşlarımızdan Büyük Oruç zamanında iftar yemeği verilmesiyle ilgili talep gelince memnuniyetle kabul ettik ve kendilerine  iftar yemeği vermeye başladık ve mart ayının sonlarına kadar da iftar yemeğini ve ihtiyaç sahiplerine erzak yardımı yapmaya devam ediyoruz. 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209