Topçular Mahallesi’nde Açıkhava İftar Şöleni...

Eyüp Belediyesi geçen sene olduğu gibi bu yıl da her mahallede iftar sofrası kuruyor.

Topçular Mahallesi’nde Açıkhava İftar Şöleni...
 Eyüp Belediyesi geçen sene olduğu gibi bu yıl da her mahallede iftar sofrası kuruyor. Her gün binlerce kişi Eyüp Belediyesi’nin iftar sofrasında bir araya geliyor.  Eyüp Belediyesi, Ramazan süresince 21 mahallede ve her gün Eyüp Sultan Camii’nin arkasındaki tarihi Cülus Yolu’nda açık hava iftarları düzenliyor.

Her gün bir mahallede vatandaşlarla birlikte iftar açan Eyüp Belediye Başkan İsmail Kavuncu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ve Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Seçkin Turan ile birlikte Topçular Mahallesi sakinleriyle Topçular İlköğretim Okulu’nda düzenlenen iftar programında bir araya geldi. 

İftar yemeğinde konuşan Milletvekili Hüseyin Bürge, birlik ve beraberlik  kardeşlik duygularının öne çıktığı bir konuşma yaptı. İftar programına katılanların ramazan ayını kutladı. 

Gecede Başkan Kavuncu, “On bir ayın Sultanı Ramazan birlik ve beraberliğinin en güzel göstergesi, iftar sofralarında dargınlıklar bitiyor, herkes sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde aynı somunu paylaşıyor. Geleneksel Ramazan günlerindeki coşkuyu, canlılığı Eyüp’te yeniden yaşatmak için etkinlikler düzenliyoruz. Umarım halkımız da memnun olur” dedi.

 İftar programında Kuran’ı Kerim ve ezan okunmasından sonra Hacivat ve Karagöz gösterisi sunuldu. Programda, tasavvuf müziğinin en güzel örnekleri seslendirilirken etkinlik semazenlerin gösterisi ile sona erdi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209