TARİHİ BAYRAMPAŞA STADI YIKILIYOR

Depreme dayanıklı olmayan hizmet tesislerini başta okullar olmak üzere yıkıp yenileyen Bayrampaşa Belediyesi depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen Bayrampaşa Stadının tribünlerini yıkıp yenileme kararı aldı.

TARİHİ BAYRAMPAŞA STADI YIKILIYOR

 BAŞKAN AYDINER:’’KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SADECE YAŞADIĞIMIZ BİNALAR OLMAMALI’’

Depreme dayanıklılığı tespit edilerek yıkılma tehlikesi olduğu anlaşılan bugüne kadar Arda Turan ve Necip Uysal’ın yetiştiği ; Sergen Yalçın, Okan Buruk ve daha birçok ünlü futbolcunun oynadığı ,Abdullah Avcı’nın teknik adamlık yaptığı  Tarihi Bayrampaşa Stad’ı kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner;’’ Deprem Türkiyemizin değişmez bir gerçeği. Bizlerde bu gerçeğe göre hareket etmeliyiz. Kentsel dönüşüm sadece yaşadığımız binalarda değil okullarımızda, spor tesislerinde ve kamu binalarında da gerçekleşmeli. Bayrampaşa Belediyesi olarak kentsel dönüşümle ilgili ada bazlı çalışmalarımız devam ederken bu kapsama okullarımızı ve spor tesislerimizi de aldık. Okullarımız il özel idaresi tarafından yenilenirken Tarihi Bayrampaşa Stadımızda Bayrampaşa Belediyesi ve İl Spor Müdürlüğü  ile birlikte ortaklaşa yapılarak sporseverlerin kullanımına verilecek’’dedi.

‘’Kentsel Dönüşüm Kapsamında’’  Tarihi Bayrampaşa Stadının tribünlerinin yıkılarak yenilenme çalışmaları başlatılacak.

PROGRAM

TARİH:30.11.2012-CUMA (YARIN)-SAAT:13.15

YER:  Altıntepsi Mah. Uygur cad. No:4-Bpaşa/İst.

NOT: 1970 li yıllarda yapımı gerçekleşen Stad,1996-2001 yılları arasında İstanbulspor'a, 2003-2007 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a ev sahipliği yapmıştır. 2009 Yılından bu yana 2.lig takımı  Bayrampaşaspor’a ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un A2 takımına ev sahipliği yapmaktadır.

Tribün toplam yaklaşık 1300 m2 ve 3268 kişiliktir.

Müştemilat kısmında 8’er adet wc’li toplam 2 adet Wc birimi bulunmaktadır. Bunun yanında Hakem odaları, doping odası, sağlık odası, Soyunma odaları ve depolar bulunmaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209