Sultan Abdülhamid Han Anıldı

Sultangazi Belediyesi, vefatının 96. yıldönümünde Sultan Abdülhamid Han’ı düzenlediği programla andı. Programa konuşmacı olarak katılan Doç Dr. Coşkun Yılmaz ile Doç Dr. Erhan Afyoncu, Sultan Abdülhamid Han’ın kişiliği ve liderliğiyle örnek bir insan olduğunu söyledi.

Sultan Abdülhamid Han Anıldı
 Sultangazi Belediyesi, düzenlediği programla vefatının 96. Yıldönümünde Sultan Abdülhamid Han’ı andı.  50. Yıl Kültür Merkezi’nde yapılan programa Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, il genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Sultan Abdülhamid Han’ın tarihi kişiliği ve dehasıyla örnek bir devlet adamı olduğunu söyledi. Tarihi iyi bilmek gerekliliğine değinen Başkan Yardımcısı Dülger, “Sultangazi Belediyesi olarak kurulduğumuz günden bu yana altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla birlikte kültürel faaliyetlerimizle de tarihimizi canlı tutmaya, gençlerimize örnek şahsiyetleri tanıtma gayretinde olduk. Milli ve manevi değerlerimizi koruyarak, geleceği sağlam temeller üzerine inşa etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Programda Doç. Dr. Erhan Afyoncu ile Doç. Dr. Coşkun Yılmaz, Sultan Abdülhamid Han’ın hayatını tüm yönleriyle aktardı. Tarihin  geleceğe ışık tutan bir yol olduğunu vurgulayan Doç Dr. Coşkun Yılmaz, tarihdeki yaşanmışlıkların insanın ufkunu açtığını söyledi. Sultan. Abdülhamid Han’ın Osmanlı tarihinde en çok konuşulan padişahlardan olduğunu belirten Yılmaz, “633 yıllık Osmanlı Devletinde müstesna bir yeri olan Sultan II.Abdülhamid'in liderlik vasıflarıyla öne çıkar. Birçok yönüyle dünya insanlığını hayrette bırakan, yıkılmak üzere olan bir devleti 33 yıl ayakta tutan bir liderin sırlarından herkesin çıkaracağı birçok ders vardır” dedi.

Doç. Dr. Erhan Afyoncu da Sultan Abdülhamid Han’ın zeki ve analiz yeteneği güçlü bir insan olduğunu söyledi. Avrupa seyahatleri yapan Sultan Abdülhamid Han’ın gördüklerinden etkilendiğini kaydeden Afyoncu, “Osmanlı’da batılı okullar açarak çok büyük yenilikler kazandırmış bir devlet adamıdır. İleri görüşlülüğü ve her şeye teferruatlı bakış açısıyla örnek bir insan ve liderdir” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Afyoncu ve Yılmaz ayrıca izleyicilerin konuyla ilgili soruları cevaplandırdı. 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209