Sosyal belediyeciliğe Sosyal Medya Desteği

Esenlerliler, Esenler Belediyesi’nin etkinlik, hizmet ve projelerini sosyal medya üzerinden de takip edebiliyor, çözüm, öneri ve şikâyetlerini anında iletebiliyor.

Sosyal belediyeciliğe Sosyal Medya Desteği
 Günden güne gelişen ve etkinliğini artıran iletişim araçlarından faydalanan Esenler Belediyesi, özellikle Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım ağları üzerinden de vatandaşların görüş ve önerilerini dikkate alıyor ve sorularını cevaplandırıyor. Böylece ilçede yaşayan vatandaşlar, Esenler Belediyesi’nin kurumsal sosyal medya hesapları aracılığıyla da belediyenin çalışmaları hakkında sorularını sorma fırsatı yakalıyor  ve bu süreçte aktif rol oynayarak interaktif  bir şekilde hizmet alıyor. Sosyal Medyada Yaklaşık 2 yıldır devam eden ve belediye – vatandaş birlikteliğini açık bir şekilde örnekleyen bu hizmet sayesinde Esenlerliler, seslerini belediyeye daha rahat şekilde duyurma imkânı yakalıyor.

BİNLERCE KİŞİ TAKİP EDİYOR

Sosyal medya ekibiyle, her gün, sosyal, kültürel faaliyetler, etkinlikler, projeler gibi özellikle sosyal belediyeciliğin gerektirdiği hizmetler hakkında kurumsal Facebook ve Twitter hesapları üzerinden on binlerce takipçisine bilgi aktaran Esenler Belediyesi’nin bu hizmeti, Esenlerliler’den olduğu kadar Esenler’de ikâmet etmeyen vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor. Gün geçtikçe sosyal medyadaki takipçi sayısını artıran Esenler Belediyesi’ni, güncel verilere göre Facebook üzerinden 22 bin 100 kişi, Twitter üzerinden ise 14 bin 300 kişi takip ediyor.

HER ZAMAN VE HER YERDE İLETİŞİM

Günümüzde iletişimin önemine değinen ve iletişim çağında yaşadığımıza vurgu yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Başarılı olmak istiyorsanız öncelikli yapmanız gerekenlerden biri de iyi bir iletişim ağı kurabilmek. İletişimi iyi yönetemeyen hiçbir kişi veya kurum başaralı olamaz. Belediye olarak biz de, yapılan ve yapılacak hizmetleri duyurabilmek, yürüteceğimiz projelerimize yön verebilmek için halkımızla iyi bir iletişim kurmanın gayretindeyiz. Hızlı çözüm noktası ESTİM (Esenler Toplumsal İletişim Merkezi) sayesinde vatandaşla çok sıcak bir iletişim kurduk. Bunun yanında günümüzün en önemli iletişim araçlarından birisi haline gelen sosyal medya hizmeti ile de halkımızın her zaman ve her yerde bizimle iletişim kurmasını sağlıyoruz” şeklinde konuştu. 

 

Belediye hizmetlerinin fotoğraf ve videolarıyla birlikte paylaşıldığı, ayrıca ilçede hizmet veren nöbetçi eczanelerin listesinin ve ulusal medyada çıkan Esenler haberlerinin de an be an paylaşıldığı Esenler Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarını takip etmek isteyen vatandaşlar, aşağıdaki linklere tıklayarak sosyal medya üzerinden Esenler Belediyesi’ni takip edebilirler:

www.facebook.com/esenlerbelediye

 

www.twitter.com/esenlerbelediye

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209