SOKAK KEDİLERİNE KOMBİ KONFORUNDA,4 MEVSİMLİK DUBLEKS KÖŞK

Sokak hayvanları ile dört mevsim yakından ilgilenen Bayrampaşa Belediyesi, onlar için ‘ısıtmalı köşkler’ yaptı.

SOKAK KEDİLERİNE KOMBİ KONFORUNDA,4 MEVSİMLİK DUBLEKS KÖŞK

           SOKAK KEDİLERİNE 4 MEVSİMLİK, 4x4LÜK KÖŞK

 

Sokak hayvanları ile dört mevsim yakından ilgilenen Bayrampaşa Belediyesi, onlar için ‘ısıtmalı köşkler’ yaptı. Sokak kedileri için özel olarak hazırlanan ve Bayrampaşa’da birçok noktaya yerleştirilen ‘kedi köşklerinde’ sokak kedilerinin yeme-içme ve barınma ihtiyaçları karşılanacak.

 

Bayrampaşa’da birden çok noktaya yerleştirilen ‘kedi köşklerinden’ onuncusunun açılışı, Bayrampaşa Belediyesi Sosyal Tesisleri’nin de içinde bulunduğu Fatih Parkı’nda gerçekleşti. Programa Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve eşi, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız, Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Başkan Yardımcıları ve Başkan Koordinatörleri, HAYTAP Yönetim Kurulu Üyeleri, Barınak Gönüllüleri Derneği Yönetimi, sanatçı Yeliz, mankenler Nilay Dorsa,Leyla Somer, Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri ve  çok sayıda hayvansever katıldı. 

 

AYDINER:’KEDİLERİMİZE KOMBİ SICAKLIĞINDA KÖŞKLER HAZIRLADIK’

 

Basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği programda kısa bir konuşma yapan Başkan Atila Aydıner, “Allah’ın yarattığı tüm canlıların yaşam hakkı vardır ve bu hak kutsaldır" dedi. Dünya’nın sadece insanlar için değil, tüm canlıların yaşaması için yaratıldığını hatırlatan Başkan Aydıner, “Bu gerçekten hareketle sokak hayvanlarımızın, şehrin içinde zorlanmadan hayatta kalabilmeleri için onlara yaşam alanları sunuyoruz. Hayvanlara sunduğumuz bu yaşam alanlarında, onların ısınma, yeme-içme ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sokak kedilerimizin barınabilecekleri, her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı,belirli zamanlarda uygulanacak sıcak su torbaları ile onlara kombi konforunu yaşatacağımız ‘’kedi köşklerinin’’ tüm belediyelerimize örnek olacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu

 

Kediler için özel olarak hazırlatılan köşklerin içinde yiyecek-içecek, su ve zeminin sıcak kalmasını sağlayan battaniyeler bulunuyor. Kedi köşklerinde aynı anda 10-15 kedi barınabiliyor. İki katlı olarak dizayn edilen ‘kedi köşkleri’, dışarıdan gelecek darbelere ve tehditlere karşı da çelik tel örgülerle korumaya alınmış durumda.

 

Köşklerin temizliğini ve bakımını  periyodik zamanlarda Bayrampaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir ekip gerçekleştirecek.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209