SİVİL SAVUNMASIZ YURT SAVUNMASI OLMAZ”

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, denizde karada ve afette her zaman kurtarma faaliyetlerine hazır.

SİVİL SAVUNMASIZ YURT SAVUNMASI OLMAZ”

 Kartal Belediyesi, afet yönetimi konusunda ne kadar donanımlı ve hazır olduğunu Van’da kanıtladı. Van'da 23 Ekim 2011’ de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Kartal Belediyesi, Van ve civar köylerde yaşayan depremzedelerin yaralarını sarmak için şefkat elini uzattı. Kartal Belediyesi Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, zaman kaybetmeden depremzedelerin acılarına ortak olmak için Van’daki çalışmaları yerinde inceleyerek depremzedelere destek ve moral verdi. Başkan Öz’ün Van’a gitmesiyle “Kartal Elini Van’a Uzatıyor” Kampanyası da  hayata geçirildi.  Ekolojik Pazar alanında Afet Koordinasyon  Merkezi kuruldu.  Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, Van’daki 3 enkazda canlı arama kurtarma çalışması ve 5 enkazda  teknik çalışma yürüttü. Sivil Savunma Müdürlüğü, depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla 3 çadır kentin teknik donanımını sağlayarak elektrik ve trafo bağlantılarını yaptı.

Çadırlar gönderildi

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü,  depremzedelerin  soğuktan  korunmaları için  özel olarak yapılmış olan 30 adet soğuk  iklim çadırını  deprem bölgesine götürerek kurulumunu yaptı. Diğer yandan Müdürlüğe bağlı uzman ekipler, afetzedelerin yemekhane olarak kullanmaları için Kartal Belediyesi’ne ait 600 metrekare çok amaçlı sahra çadırını, 1 gün 1 gece aralıksız çalışıp tesviye betonu atarak Türk Kızılay’ı teslim etti. Kartal Belediyesi, Erciş ve köylerinde afet sonrası yardım ve iyileştirme çalışmaları da yaparak depremzedelerin soğuk kış şartlarından korunması için  kıyafet, ısıtıcı ve soğuk iklim çadırı desteğini bu süreçte devam ettirdi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’daki yardım kampanyasını bizzat yöneterek halk ve öğrenciler ile birlikte Van – Erciş gönül köprüsü kurulmasını sağladı. Kartal Belediyesi,  Ulupamir  köyü başta olmak üzere arama kurtarma ekibi tarafından çok sayıda köye de yardımların  ulaştırılmasını sağladı. Kartal Belediyesi ve Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından , köylere 1  tır malzeme, ısıtıcı, içme suyu  ve 2 çadır kentin sakinleri için soğuktan  koruyucu giyecek yardımını ulaştırıldı.  Ayrıca gıda ve hijyenik malzeme ile  500 çocuk bezi de depremzedelere sağlıklı şekilde ulaştırdı.

Okullarda Sivil Savunma Eğitimleri Sürüyor

 

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, kendi eğitiminin yanısıra okullarda çocuk ve gençlere de eğitim vermeye devam ediyor.  Konusunda  uzman  Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı ekipler,  2009 yılından itibaren  Burak Bora Anadolu Lisesi,  Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi, Kartal Anadolu Lisesi , Teğmen Burak Evirgen İlköğretim Okulu,  Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezi,  Disk Tekstil Kız Meslek Lisesi,  İMKB Kız Meslek Lisesi, Vali Erol Çakır  Ticaret Meslek Lisesi, Vali Erol Çakır 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Etkinliği ve  Yakacık Doğa Anadolu Lisesi’nde İtfaiye Yangın Güvenliği, Arama Kurtarma, Takım Yönetimi ve Liderlik konusunda tatbikat yaparak ve eğitim vererek Kartal’lı gençleri Sivil Savunma konusunda bilinçlendirme çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

 
Sivil Savunmada Uzman Kadrolar Yer Alıyor

 

Önceleri gönüllü personel ile yönetilen Sivil Savunma çalışmaları, kamu hizmetinin gerektirdiği etkinliğe ulaşabilmek için kadrolu personel ile yürütülmeye başladı. 2007 norm  kadro çalışmalarında yer alan Sivil Savunma Müdürlüğü,  İstanbul’daki belediyeler içerisinde, sivil savunma uzmanı eli ile yürütülen idari ve teknik çalışma yönetmeliğine sahip tek müdürlük olma özelliğini taşıyor. 2009 yılında büyük ivme kazanan Sivil Savunma çalışmalarıyla Kartal Belediyesi, afet yönetimine ve diğer şehirlerdeki afet müdahale operasyonuna hazır hale getirildi. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü’nde 1 sivil savunma uzmanı , 3 ekip amiri, 10 arama kurtarma teknisyeni, 2 teknik personel, 2 idari personel , 1 deniz arama kurtarma bot amiri, 5 dalgıç, 1 kaptan, 3 arama kurtarma ekibi eğitmeni , 1 arama kurtarma köpeği eğitmeni, kadrolu ve gönüllü personelle çalışmalarını sürdürüyor. Kartal Belediyesi, kazandığı deneyim sonucu ulusal ve uluslararası deniz yarışmalarında denizde kurtarma güvenlik hizmeti veriyor.  Kartal Belediyesi, halk plajının açık deniz güvenliğini de sağlayarak Kartal sahil şeridinde 12 boğulma vakası ve 5 deniz kazasının önüne geçti. Sivil Savunma ekibi,  Sancaktepe’deki  göçük vakasına da müdahale ederek aktif olarak  arama kurtarma rolünü üstlendi.

 

Çağın gerektirdiği Ekipmanlar  Kullanılıyor

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, arama kurtarma çalışmalarında çağın gerektirdiği teçhizatı ve makineleri en iyi şekilde kullanma kapasitesine sahip.  Sivil Savunma Müdürlüğü,  tam donanımlı teknik ve elektronik  ekipmanın yanında 1 adet denizde arama kurtarma botu ve römorkuna sahip olup  20 adet  Mahalle Afet Konteynırı da Valilik tarafından Kartal Belediyesi’ne devredildi.

Sivil Savunma  Müdürlüğü  Çalışmalarına  Devam Ediyor

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, kardeş Subaşı Belediyesi başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarda  yoğun işbirliği içinde faaliyetlerini sürdürüyor. Diğer belediyelerin arama kurtarma ekibi kurmaları konusunda özendirici faaliyetlerine devam eden Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, Avrupa yakasında 1 belediye ,  Anadolu yakasında 2 belediye ve Kocaeli Belediyesi ile ekip kurma yönünde çalışma yürütüyor. Kartal  Belediyesi ayrıca Türk Kızılay’ı,  ilçede bulunan hastanelerin UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) birimleri, Kartal İtfaiyesi, Tuzla İtfaiyesi, DAKSAR Denizde Arama Kurtarma Derneği, Ulupamir,  Halkalı Derneği, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, İl Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü, 2. Zırhlı Tugay Topçu Taburu Arama Kurtarma Ekibi, Van - Erciş Altındere Karakolu, resmi ve özel okulların sivil savunma kulüpleri ile ortak çalışmalarda bulunuyor.

Kartal Belediyesi Denizde Arama Kurtarma Yapabilen Tek Belediye

Kartal Belediyesi, afet yönetimi konusunda tüm kişi ve kuruluşlarla etkin ve verimli ilişkiler kurarak çalışmalarını Yapı Kontrol Müdürlüğü ile paralel yürütüyor. Bilim çevrelerinden destek alınarak 50 toplanma alanı oluşturularak 7 çadır kent alanı, afet planlarına işlenmiş durumda. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, afet gönüllüleri konusunda hizmetin gerekliliğine uygun şekilde gönüllülük projeleri çalışmalarını da aralıksız devam ettiriyor. Öte yandan Kartal Belediyesi, denizde arama kurtarma yapabilen tek belediye olma özelliğini de beraberinde taşıyan tek belediye.

 

Sivil Savunma Müdürlüğü’nün  Vizyonu ve Misyonu

 

Kartal Belediyesi misyon ve vizyonuna afet yönetimi alanında ivme kazandırmayı hedefleyen Sivil Savunma Müdürlüğü’nün yönetim öğeleri arasında, halkın katılımı, hizmette verimlilik, etkinlik , kalite yönetim sistemi yer alıyor. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü’nün çalışmaları ulusal ve uluslararası standartlarda kurumsallaştırılmış olup, sivil savunma personeli, her alanda hizmet verebilecek nitelikte teşkilatlandırılmış durumda.

 

Bütçe Ödeneği Şeffaf Tek Belediye

 

Stratejik plan hedeflerine çağdaş bir anlayışla hazırlanan Kartal Belediyesi, gemi bakım ve onarım, araştırma geliştirme, afet bölgesi tahliye, arama kurtarma giderleri, yurt içi görev yollukları, arama kurtarma ekibi yurt dışı görev yollukları, ekipman alımları, arama kurtarma köpeği alımı, bakımı ve mama alımı giderleri gibi giderler, 2013 yılı bütçe ödeneği tanımlarında bulunan tek belediye olma özelliğini taşıyor.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209