Şişli'de anlamlı bayram buluşması:

ERMENİ KİLİSESİ'NDEN RAMAZAN BAYRAMI'NDA "SEVGİ YEMEĞİ"

Şişli'de anlamlı bayram buluşması:
 Şişli Belediyesi, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Feriköy Ermeni Kilisesi yönetimi, ilçede oturan müslüman yurttaşlar için, kilise bahçesinde "sevgi yemeği" verdi. Belediyenin evsahipliğinde düzenlenen yemekte, Şişli'deki müslüman ve gayrimüslim yurttaşlar birlikte bayram yemeği yediler.

 

Feriköy Ermeni Kilisesi yönetimi, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü, semtte yaşayan müslüman yurttaşlara karşı bir hoşgörü jesti yaparak, kilise bahçesinde bayram yemeği düzenledi. "Sevgi Sofrası" adı verilen yemeğe, Kilise Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Öğer,Kilise Ruhani Lideri Peder Zohrab Civanyan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile, ermeni cemaati mensupları ve bölgedeki yurttaşlar katıldılar.

Yemekte konuşan, Feriköy Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Murat Öğer, ilçedeki müslüman yurttaşların bayram sevincini paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Yüzyıllardır semtte, bu sokaklarda farklı din ve kültüre ait insanlar birarada kardeşçe yaşıyor.

Biz de müslüman kardeşlerimizin bayram sevincine ortak olmak istedik" dedi. Yemeğe katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, dünyanın her yerinde savaşlar yerine barış ortamının egemen olması gerektiğini belirterek, "Şişli biri Türkiye mozaiği. Her kültürden, her inançtan insanımız burada birlikte yaşıyor. Kiliseler, camiler, sinegoglar, hepsi burada. Biz bayramda Şişli'de bu kültür ve inanç mozaiklerini buluşturarak, ülkemize ve tüm dünyaya barış mesajı vermek istedik" dedi.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209