Şişli Meslek Yüksekokulu ile “Mesleğin Olacak, Geleceğin Olacak”

İstanbul Şişli Vakfı tarafından 2012 yılında kurulan Şişli Meslek Yüksekokulu, gençleri sahip olmak istedikleri geleceğe hazırlıyor.

Şişli Meslek Yüksekokulu ile  “Mesleğin Olacak, Geleceğin Olacak”

 Şişli Meslek Yüksekokulu’nda, ülkenin sanayi ve iş dünyasının ve daha ileri bir hedef olarak Avrupa Birliği ülkelerinin kalifiye eleman ihtiyacı dikkate alınarak Yerel Yönetimler, Moda Tasarımı, Grafik Tasarımı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Mimari Restorasyon, Yaşlı Bakımı, Çocuk Gelişim Turizm ve Otel İşletmeciliği, Aşçılık, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri, Bankacılık ve Sigortacılık, İlk ve Acil Yardım olmak üzere toplam 14 program bulunuyor.

 Ülkenin geleceği olan gençlere; ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim veren, alanında çağın gerektirdiği bilgiye sahip, teknolojiye hakim ve değişen dünya koşullarına uyum sağlayan elemanlar yetiştirmeyi amaçlayan Şişli Meslek Yüksekokulu, ekonomi, endüstri, sağlık ve sosyal alanlarında hizmet veren kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu yüksek nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve diğer mesleki alanlardaki istihdam sorunlarını çözmek için konusunda uzman, liderlik vasıflarını haiz, iyi eğitimli elemanların yetişmesini hedefliyor. 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün öncülüğünde Türk eğitim dünyasına hızlı ve başarılı bir giriş yapan Şişli Meslek Yüksekokulu, öğrencilerine eğitim ve iş hayatlarında destek olma hedefiyle, sektörün önde gelen kuruluşlarıyla önemli işbirliklerine imza atıyor.  Bugüne kadar Denizbank, Point Otel, Liv Hospital gibi prestijli kurumlarla “iyi niyet anlaşması” imzalayarak öğrencilerine burs, staj ve istihdam olanağı sağlayan Şişli Meslek Yüksekokulu, sunduğu staj olanaklarıyla öğrencileri okul sınırlarından çıkartmayı, uygulamalı dersler eşliğiyle geleceğe hazırlamayı amaçlıyor.

Şişli Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Sarıgül, gençlerin en büyük endişelerinin "belirsiz" gelecekleri olduğunu vurgulayarak, “Gençlerimizin geleceğe güvenle bakabilmeleri için, mesleklerinin olması gerekir. Şişli Meslek Yüksekokulu'nun vazgeçilmez amacı; kendine güvenen, geleceğine güvenle bakan, hedefi olan nesiller yetiştirmektir” diyor.  Yüksekokulun Müdürü Prof. Dr. Aynur Aydın ise, okulu kurarken geleceğin meslekleri olacak bölümleri göz önünde bulundurarak hareket ettiklerini belirterek, “Böylece hem öğrencilerimize iyi bir iş ve tecrübe imkanı, hem de yöre esnafına istihdam sağlıyoruz. Örneğin Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programımızda eğitim gören öğrencilerimiz, ofis yönetimi, yönetici asistanlığı, büro hizmetleri alanında çalışma olanaklarına sahip. Türkiye'nin en büyük yönetim şirketlerinin merkezinin Şişli'de bulunması, Şişli Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrenciler için bir fırsat. Bir başka program olan Yaşlı Bakımı günümüzün ve geleceğin mesleği. Günümüzde yaş ortalaması giderek artıyor. Annelerimiz, babalarımız, ninelerimiz emekli ve evde bakıma ihtiyaçları var. Tüm bölümlerimiz, bölgemizin istihdam yapısına uygun bölümler. Bu bölümlerde eğitim gören çocuklarımız okurken aynı zamanda bölgemizdeki saygın işyerlerinde tecrübe imkanı buluyorlar. Böylece mesleklerini uygulamalı olarak öğrenme şansı elde ediyorlar. Bizim amacımız sadece meslek öğrenen değil, bilimsel düşünen, doğru karar verebilen, kendi toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan başarılı öğrenciler yetiştirmek. Çocuklarımıza diyoruz ki; Şişli'nin Gücü Sizin Gücünüz” diyor. 

Prof. Aydın, “En önemli öğemiz, gençlerimiz. Her şeyin gençler için ve gençlerin elinde yükselecek olan geleceği için olduğunu biliyoruz. Üniversite-sanayi-toplum işbirliği sağlanmadan sadece akademik çözümlemelerin sonuca ulaşmada yeterli olmayacağının bilincindeyiz. Toplumsal sorumluluk bilinci ile hareket eden, en güncel bilimsel bilgiyi aktaran, yenilikçilik ve ilericilik aşılayan, gelecek endişesinden uzak tutan ve meslek sahibi olma sözü veren bir anlayışa sahibiz” şeklinde konuşuyor. 

Şişli Meslek Yüksekokulu, ulusal ve uluslar arası düzeyde kamu ve özel kuruluşlar (üniversiteler, Avrupa Komisyonu, kamu kurumları, araştırma ve geliştirme kurumları, iş dünyası ve sanayi kuruluşları) ile çeşitli araştırma projelerinde işbirliği içinde çalışıyor. Bu amaçla Almanya Ludwigshafen Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile protokol imzalayan Şişli Meslek Yüksekokulu, bu uluslar arası işbirliği ile Türk işadamlarının da katkı sağladığı yeni bir burs sisteminin geliştirilmesini, gençlere yön verebilme açısından henüz yüksek öğrenime karar vermemiş olanlara özel yönlendirme testleri uygulanmasını, Türk çocukları ve velilerine yönelik Çocuk Üniversitesi programı geliştirilmesini, yabancı kökenli işletmelerin ihtiyacına göre hazırlanmış yeni bir Yükseköğrenim Dalı'nın kurulmasını, TDU- Pfalz'ın bünyesindeki işletmelere ihtiyaç doğrultusunda Yüksekokul'da bilimsel araştırmalardan faydalanma imkanı tanınmasını hedefliyor.     

Şişli Meslek Yüksekokulu’nda Öğrencilere Sağladığı İmkanlar:

Yurt Olanakları: Kız öğrenciler, Feriköy’de 41 odalı, 127 yatak kapasiteli yurttan yararlanmakta. Ayrıca Şişli ilçesi sınırlarında da birçok öğrenci yurdu mevcut.

Sağlık Olanakları: İstanbul’da yalnız Şişli’de 100’e yakın sağlık birimi çeşitli dallarda sağlık hizmeti vermekte. Şişli Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin sağlık sorunları ile ilgili sürekli ilgilenen bir doktor ve hemşirenin görev yaptığı bir sağlık birimi teşkil edildi. Ayrıca bölgede bulunan Şişli Belediyesi’ne bağlı tıp merkezlerinden öğrenciler yararlanmakta.

 

Kütüphane Olanakları: Bilgi toplumu çağında kütüphane, yapılan eğitim-öğretim için gerekli bilgi ve belge birikimini sağlamayı, eğitim programlarını desteklemeyi ve bunları ihtiyaç sahiplerine sunmayı kendisine ilke edinmekte. Kütüphanede bulunan yayınların dijital ortamda bulunabilir olması için tedarik edilen yazılımla, kütüphanede bilgi bulmak için rafları tarayıp vakit kaybetmeye son verildi. 

Kültürel-Sanatsal ve Sportif Olanakları: İstanbul’da düzenlenen konserler, sergiler, tiyatrolar, gösteriler, opera-baleler, yarışmalar, dans gösterileri festivaller, fuarlar başlıca etkinlikler içerisinde yer almakta. Okul olarak öğrencilerin bu etkinliklerden azami istifade etmeleri için olanak sağlanmakta. 

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik merkezi Olanakları: Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri ile öğrencilerin ve çalışanların kişisel farkındalıkları arttırılarak problemlerini çözebilmeleri, en uygun seçimleri yaparak gerçekçi kararlar alabilmeleri, kapasitelerini geliştirebilmeleri ve çevre ile sağlıklı bir uyum içinde konumlanmaları sağlanmakta. 

Beslenme Olanakları: Öğrenci, öğretim elemanları ve idari personel için yemekhane ve kafeterya hizmeti verilmekte.

Burs Olanakları: Şişli Meslek Yüksekokulu’nda verilen burslar; eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek, başarılı öğrencileri desteklemek, öğrencilerin spor, kültür ve sanat faaliyetlerini özendirmek amacını taşımakta. Bu burslar; YGS başarı bursu, dönem başarı bursu, sosyal-dayanışma bursu, kurum kursu, eğitime destek bursu şeklinde uygulanmakta. Bahse konu burslara ait burs oranları her akademik yılın başında Mütevelli Heyet tarafından belirleniyor. Okulu ilk 3 tercihine yazan öğrenciler başarı bursu ile ödüllendiriliyor.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209