Şişli Belediyesi, “Sporda Şiddete Hayır” Diyor:

Şişli Belediyesi, “Sporda Şiddete Hayır” Diyor:

Şişli Belediyesi, “Sporda Şiddete Hayır” Diyor:

 Şişli Belediyesi, “Sporda Şiddete Hayır” Diyor:
“Öldürmesin Sevdan Bizi”
Şişli Belediyesi, “Sporda Şiddete Hayır” Diyor:

Sporu ve seyirciliği şiddetin dışlayıcı, yaralayıcı ve çirkinleştirici dilinden ayrıştırmayı amaçlayan Şişli Belediyesi, “Öldürmesin Sevdan Bizi! Şiddet oyunu bitirir" isimli bir sosyal sorumluluk kampanyasına imza atıyor.

Kampanyanın tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıya Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Naci Arkan, Galatasaray eski futbolcusu Candemir Berkman, Orduspor As Başkanı Uğurcan Ataoğlu, spor programcısı Serhat Ulueren, spor yorumcusu Gökmen Özdenak, spor yazarları Osman Şener, Levent Tüzemen, Aybars Hünalp, Hasan Sarıçiçek, ressam Bedri Baykam gibi duayen isimler katıldı.

Kampanyanın oluşma aşaması ile ilgili bilgi veren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Asıl amacı sağlıklı bir toplum yetiştirmek, dostluk ve dayanışmayı pekiştirmek, pozitif rekabeti güçlendirmek olan spor, özellikle son yıllarda maalesef şiddetle anılır hale geldi. Centilmen sporseverliğin şiddete, yıkıcılığa yönelmesi sorumluluk taşıyan bir yerel yönetici olarak bu konuda ciddi bir bilinçlendirme ve dönüşüm kampanyası başlatmamızı gerekli hale getirdi” dedi.

“Öldürmesin Sevdan Bizi! Şiddet oyunu bitirir” kampanyası ile birlikte her türlü şiddeti futbol sevdasının dışına atmayı hedeflediklerini dile getiren Mustafa Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu kampanya ile başta spor alanına hükmeden futbol taraftarları olmak üzere tüm spor izleyicilerin rakibe ve rakip taraftarlara yönelik her an şiddete dönüşebilecek öfkesini yalnızlaştırıp etkisiz hale getirmeyi hedefliyoruz. Bunun için, uzun süreli eğitim faaliyetlerimiz, seminerlerimiz, bilgilendirme toplantılarımız, spor aktivitelerimiz olacak”.


Kampanyanın tanıtımında, spor dünyasında Karıncaezmez lakabıyla tanınan Şevki Güney ön plana çıkıyor. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Öldürmesin Sevdan Bizi” kampanyası için Karıncaezmez Şevki’nin adını ölümsüzleştirmek üzere heykelini yaptıracaklarını ve Türk Telekom Arena Stadı’nın girişinde sergileyeceklerini müjdesini verdi.

Karıncaezmez Şevki Hakkında Bilgi: 1950-70 yılları arasında Türkiye’nin en çok tanınan simalardan biriydi. Onu gazete dergi sayfalarında görmek veya doğrudan kendisiyle karşılaşmak insanları mutlu ederdi. Sarı-kırmızı ilginç kıyafetleri, sarı-kırmızı otomobili ve tamamen kendine özgü jestleriyle İstanbul sokaklarında en fazla 30 kilometre süratle dolaşırdı. 1919 doğumlu Karıncaezmez’in gerçek adı Şevki Güney’di. Ona Karıncaezmez lakabını devrin İstanbul Emniyet Amiri, sonradan Bakanlık da yapan Orhan Eyüboğlu takmıştı. Şevki, bu lakabın hakkını verdi gerçekten; hayatı boyunca bir tek karıncayı bile incitmedi. Yıllar boyu İstanbul’un en centilmen şoförü seçilmesi de boşuna değildi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209