SİNOP, ANADOLU MECLİSİ’NE SIĞMADI

Sinoplu derneklerle gerçekleştirilen beşinci Anadolu Meclisi’ne Sinoplu dernekler büyük ilgi gösterdi. Esenler Kültür Merkezi’ni hınca hınç dolduran Sinoplu dernekler, kentsel dönüşüm başta olmak üzere Esenler Belediyesi’nin tüm projelerine destek verdiklerini ifade ettiler.

SİNOP, ANADOLU MECLİSİ’NE SIĞMADI

 Esenler Belediyesi’nin ilçedeki mahalli derneklerin tanışıp kaynaşması ve Esenler için ortak akıl oluşturulması amacıyla hayata geçirdiği Anadolu Meclisi’nin beşincisi, Sinoplu derneklerle yapıldı. Balkan, Trakya ve Rumeli, Tokat, Sivas ve Ordu’dan sonra Sinoplu derneklerle gerçekleştirilen Anadolu Meclisi’ne Sinoplu dernekler büyük ilgi gösterdi. Esenler’de kurulu bulunan 24 Sinoplu derneğin başkan, yönetim kurulu üyeleri, gençlik ve kadın kolları temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen 5. Anadolu Meclisi’nde tam bir Sinop rüzgârı esti. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 5. Anadolu Meclisi’ne Ak Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, bazı belediye meclis üyeleri ve Esenler’de faaliyet gösteren Sinoplu derneklerin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Anadolu Meclisi’nde önce Esenler Belediyesi Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Başkan Danışmanı Mehmet Kaya’nın sunumuyla dernek başkanları kısaca dernekleri hakkında bilgi verdi.

DERNEKLERDEN YANINIZDAYIZ MESAJI

Sinoplu derneklerin böyle bir organizasyonla bir araya getirilmesinden memnun olduklarını dile getiren dernek başkanları Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya teşekkür ederek, “Kentsel dönüşüm başta olmak üzere Esenler Belediyesi’nin yürüttüğü her türlü projede belediyemizin yanındayız” mesajı verdiler. Sinoplu derneklerin salona “Derneğimize mal olsa da kentsel dönüşümü destekliyoruz” pankartı da dikkati çekti.

Programda ilk konuşmayı İstanbul’daki 84 derneğin birliği olan Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) Esenler İlçe Başkanı Hüsamettin Özkan yaptı. Özkan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun göreve geldiği günden bu yana güzel Esenler, yeşil Esenler, yaşanabilir Esenler hedefleriyle çalışma yürüttüğünü hatırlatarak, “Esenler Devlet Hastanesi, Esenler Hükümet Konağı, Esenler İtfaiyesi, En Uzun İftar Sofrası, Esenler Askerlik Şubesi, Esenler Bölge Parkı, her mahallede kurulan gençlik evleri, otoban giriş ve çıkışları, elektrik kablolarının yer altına alınması, EDİM iyilik kapısı, % 100 Hayat, KADEME, Göktürk Piknik alanı, çorba çeşmeleri, ESKAM, kentsel dönüşüm başta olmak üzere birçok, sosyal, kültürel ve fiziki projeleriyle Esenler’in çehresini değiştirmeye çalışan belediyemizin hep yanında olduk, bundan sonra da olacağız” dedi. Hüsamettin Özkan, SİNDEF hakkında da davetlilere özet bilgi verdi.

Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan da Anadolu Meclisi’nin önemine değinerek, “Belediye Başkanımızın öncülüğünde ilçemizde sivil toplum kuruluşları ile çok güzel bir bağ kuruldu. Bu tür toplantılarla ilçenin gelişimi, değişimi ve güzelleşmesi için sizlerle istişare ediyor, sizlerin görüşlerini alıyoruz. Bu anlamda verdiğiniz katkıdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Anadolu Meclisi’ne Sinopluların gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ettikten sonra, Sinop’u Dranas dağının arkasında, masmavi Karadeniz ile kucaklaşmış saklı şehir olarak tarif etti ve, “Bu akşam sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

ANADOLU’NUN BEREKETİYLE GELDİNİZ

Salonda bulunanların büyük bir kısmının Sinop’ta doğduğunu ve Sinop’ta büyüdüğünü hatırlatan Göksu daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ancak zaman geldi Sinop size yetmedi. Ekonomik, eğitim veya evlilik gibi çeşitli sebeplerle İstanbul’a geldiniz. Ancak, Sinop’tan otobüse binip valizinizi bagaja verip koltuğa oturduğunuzda hep (Acaba İstanbul’da tutunabilecek miyim? Geri dönmek zorunda kalırsam bana ne derler?) gibi sorular hep beyninizi meşgul etti. Bu endişelerle geldiğiniz İstanbul’da tutundunuz, çoluk-çocuk sahibi, belki torun, mal-mülk sahibi oldunuz. İş, güç sahibi oldunuz. Çünkü siz buraya gelirken Anadolu’nun bereketini de buraya getirdiniz. Asıl memleketiniz burası oldu. Sinop sadece yaz aylarında, tatillerinizde gittiğiniz nostaljik fotoğraflarla hayatınızı süsleyen bir yer haline geldi. Bugün Sinop veya Sinop’un bir ilçesine yapılan bir yatırım veya Sinop’un adının geçtiği her bir şey sizi nasıl heyecanlandırıyorsa doyduğunuz bu şehre de aynı ilgiyi göstermenizi istirham ediyorum”.

SOSYOLOJİK MİMARLIK YAPIYORSUNUZ

Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm başta olmak üzere ilçede yürütülen belediye hizmetleri hakkında da davetlilere bilgi verdi ve yöresel derneklerin önemine değindi. Derneklere, “Bu coğrafyada en büyük sosyolojik mimarlığı sizler yapıyorsunuz” diyen Göksu, mahalli dernekleri kendi hemşehrileri için birer sığınma limanı olarak gördüğünü ifade etti. Derneklerin, Anadolu’dan İstanbul’a gelen gençleri kurda, kuşa yem etmeden yüreklerini açtığını söyleyen Göksu sözlerini şöyle tamamladı: “Bu bakımdan sizler eli öpülesi insanlarsınız. Çok zor bir iş yapıyorsunuz. 40 gün çorba verirsiniz, bir gün vermezsiniz (Neyini gördüm ki?) derler. Sizlerin hayra motor, şerre de firen olduğunuza inanıyorum. Bu ülkenin ortak mayasını oluşturan, çimentosu olan kardeşlerimizin çok çalışması gerekiyor. Bu ülkenin birliğine, dirliğine katkı sunmak ve kardeşlik türküsünü birlikte söylemek için yeni belediye binamıza geçtiğimizde şu andaki binamız Sivil Toplum Sarayı hizmet verecek. Orada Sinoplu dernek ile Diyarbakırlı dernek, Edirneli dernek ile Mardinli dernek yan yana olacak, komşu olacak. Bu saray kardeşliğimizin bir simgesi olacak”.

Göksu, seçim çalışmaları sırasında ilk toplantıyı Sinoplularla yaptığını ve seçim vaatlerini ilk o toplantıda dillendirdiğini anlatarak, “Bugün de bir müjde vermek istiyorum. Şimdiye kadar cenaze araçlarının mazot parasını alıyorduk. Bundan sonra mazot parası da almayacağız” dedi.

BAŞBAKAN SİNOPLULARLA BULUŞACAK

Son olarak kürsüye Ak Parti Sinop Milletvekili Şirin Ünal geldi. Ünal da Sinop’a yapılan yatırımları anlattıktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine, “Sinop’a çok yatırım yaptık. Fakat bunu anlatamıyoruz. İstanbul’daki Sinoplu hemşehrilerimizle bir toplantı düzenleyerek yapılan yatırımları kendim anlatıyım” dediğini söyledi. Bu toplantının Nisan veya Mayıs ayında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleneceğini söyleyen Ünal, “Tarihini daha sonra açıklayacağımız o gün de bugünkü coşkunuzu görmek istiyoruz” şeklinde konuştu. 5. Anadolu Meclisi çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi. 

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209