SİNİRLENİNCE NAMAZ KILARDI

Anadolu'yu Mayalayanlar programı kapsamında Safer Dal Hoca Efendi Esenler’de anıldı. Tasavvuf düşünürü Ömer Tuğrul İnançer, Safer Dal Hoca’nın sinirlenince namaz kıldığını söyledi. Programa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı.

SİNİRLENİNCE NAMAZ KILARDI
 Esenler Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Anadolu'yu Mayalayanlar" programının sonuncusunda Safer Dal Hoca Efendi anıldı. Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen Programa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlarken, Safer Dal Hoca Efendi'nin hayatını anlatan video gösterimi ile devam etti.

EDEP TACINI GİYERİZ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ramazan'ın ruh ikliminin hayatın bütün ruh iklimiyle kuşatabilmek için programlar düzenledikleri belirtirek, "Gerçekten Ramazan'ı idrak etmek üzere binlerce kişi meydanımıza geldi. Bugün yine bir gönül sultanını misafir ediyoruz.  Esenler'de "Anadoluyu Mayalayanlar" programı sayesinde, duyacağımız cümlelerle belki hayatımıza farklı bir anlam katmak adına hem bir eğitim, hem de bir muhabbetin bereketlenmesi olarak görüyorum.  Safer Dal Hoca Efendiyi anıyoruz. Kendisinde gördüğüm en önemli iki hasleti iç dünyamda muhayyile ederek, olması gereken kişilik vasfı olarak üzerimde taşımak için kendime sorumluluk addettim. Kendisi bir edep timsaliydi. Kendisi, anlaşılması ve anılması gereken bir zat.  İnşallah burada dinlediklerimizin güzellikleriyle, edep tacını üzerimize giyeriz" diye konuştu.

SİNİRLENİNCE NAMAZ KILARDI

Safer Dal Hoca Efendi'yi anlatmak üzere sahneye gelen tasavvuf düşünürü Ömer Tuğrul İnançer,  "Anadolu'yu Mayalayanlar" programının çok iyi düşünülmüş bir  program olduğunu söyleyerek, Anadolu'ya maya çalan alimlerin Esenler'de binlerce kişi tarafından anılmasını diğer ilçelere de örnek olması gerektiğini ifade etti. Gönül meselelerinde kelimeler yetersiz kaldığını belirten İnançer, "Birtakım siyasi yasaklamalarla bazı kelimler kullanılmaz olup, o kelimelerin yerine başka kelimeler ikame edilince kavram kaybediliyor” dedi. Safer Dal’ın 994 yılında aldığı emaneti, 1999'a kadar devam ettirdiğini söyleyen İnançer, “Muhibbi mahlasıyla söylediği nutku şerifleri dervişleri tarafından bestelendi" dedi. Safer Efendi'nin sinirlendiği zaman kimse yansıtmadığını belirten İnançer, "Sinirlendiğinde namaza dururdu. Vakitsiz bir şekilde namaz kılar, kimseye yansıtmazdı" diye konuştu. "Altını çöpe atsanız altın yine altın" diyen İnançer şöyle konuştu: "En büyük keramet, istikamet sahibi olmaktır. Altını vitrine çıkarsınız da çıkarmasanız da altın değerlidir. Bu yüzden Hoca Efendi'yi benim burada övmeme gerek yoktur".

 İnançer'in ardından sahne alan Tasavvuf müziğinin usta ismi Ahmet Özhan, birbirinden güzel eserlerini Esenlerliler için seslendirdi.

BİRLİKTE DAHA İYİYİZ

Konser sırasında programa katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu sanatçı Ahmet Özhan sahneye davet etti. Meydanı dolduran binlerce vatandaşa kısa bir konuşma yapan Mutlu, Esenler'e gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek özetle şunları söyledi: "11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayına Rabbim bizi sağlıkla ulaştırdı. İnşallah kısa bir süre içerisinde de huzurlu bir şekilde ramazan Bayramı'na ulaşmak hepimize nasip olsun. Ben her şeyden önce sizlere sağlık, huzur ve barış diliyorum.  İnşallah güzel ülkemizde birlik ve beraberlik içerisinde her şeyin daha güzelini yapabilmek için kucaklaşmaya devam edelim. Çok güzel bir sloganla bu güzel meydanda güzel bir program icra ediyorsunuz. Birlikte Daha İyiyiz diyen ve hakikaten hepimize adeta bir şifa gibi gelen bu güzel söze gönülden selam veriyorum. Birlikte daha iyiyiz diyorum. Rabbim kardeşliğimizi arttırsın. Ülkenin en önemli ihtiyacının sevgi olduğunu düşünüyorum. Şimdiden Bayramınızı kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum".  Mutlu'nun konuşmasının ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Vali Mutlu'ya "Esenler Tarihi" kitabını hediye etti. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209