ŞEHİDİN İSMİ AİLESİNİN YAŞADIĞI SOKAĞA VERİLDİ

Van’da teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Şehit Ümit Akbaş’ın ismi oturduğu sokağa verildi.

ŞEHİDİN İSMİ AİLESİNİN YAŞADIĞI SOKAĞA VERİLDİ
 Fatih’in Karagümrük mahallesinde yaşayan Ümit Akbaş, 2 ay önce askerlik yaptığı Van’da teröristlerce şehit edilmişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katılımıyla Ataköy 5. Kısım Camii’nde düzenlenen törenin ardından Edirnekapı şehitliğinde toprağa verilen Şehit Ümit Akbaş’ın ismi, Fatih Belediyesince ailesinin oturduğu sokağa verildi.

Şehit ailesinin yaşadığı sokakta Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve halkın da katılımıyla Cuma Namazı’nın ardından tören düzenlendi. Kur’an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla başlayan, yemek ikramıyla devam eden törende, Başkan Demir ve Şehit Ümit Akbaş’ın babası Murat Akbaş sokağın yeni isminin yazılı olduğu tabelayı yerine astı.

Törende yaptığı konuşmada Başkan Demir, tüm şehitlerin anısını yaşatmak adına Ümit Akbaş’ın adının yaşadığı sokağa verildiğini belirterek, “Milletimiz zor şartlarda kazandığı birlik ve beraberlikle, barış ve huzur ortamını her zaman koruyacak ve karşılaşacağı güçlükleri yine milli birlik ve beraberlik içinde çözümleyecektir. Teröre karşı tek yürek olacak, terör illeti son bulana kadar bu mücadele devam edecektir” dedi.

Bin yıla yakın süredir kardeşlik ve birlikte yaşama duygusunu kimsenin bozamadığını söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bizim coğrafyamızın dünyaya verdiği en büyük mesaj; dil, din, ırk farkı olmaksızın birlikte yaşama mesajı, birlikte yaşama ülküsüdür” diye konuştu.

Şehidin annesi Saliha ve babası Murat Akbaş törende duygulu anlar yaşadı. Şehit ailesi, şehit oğullarına karşı yapılan bu vefayı memnuniyetle karşıladı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209