SANAYİDE ‘DEĞİŞİM’ ZAMANI

TÜRKİYEDE İLK DEFA ‘’SANAYİDE KENTSEL DÖNÜŞÜM’’ BAYRAMPAŞA’DAN START ALDI

SANAYİDE ‘DEĞİŞİM’ ZAMANI

 Konutlarda toplulaştırma tekniği ile kentsel dönüşümü başlatan Bayrampaşa Belediyesi, şimdi de sanayi alanlarına yönelik büyük değişimi  Türkiye’de ilk kez Bayrampaşa’dan başlattı. Proje kapsamında, 20 bin m²’lik alan kentsel dönüşüme alınarak modern ve çok fonksiyonlu hizmet tesislerinin yapımına başlandı.

Depremin yıkıcı etkisinden vatandaşları korumak amacıyla kentsel dönüşüm projesine hız veren Bayrampaşa Belediyesi,Muratpaşa Mahallesi Rami Kışla Caddesi’ndeki 20 bin m²’lik alanı kentsel dönüşüme alarak sanayide büyük değişimi başlatmış oldu.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ev sahipliğinde düzenlenen ‘Sanayide Kentsel Dönüşüm’ projesinin yıkım törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız, işadamı Yüksel Hamzaoğlu, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli STK’lar, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

40 MİLYON DOLARLIK DEV PROJE

Sanayide kentsel dönüşüm projesinin yıkım töreninde konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, kentsel dönüşüme konutların yanı sıra sanayi bölgelerini de dâhil ettiklerini belirtti. “Çalışanların büyük bölümü zamanlarının önemli bir kısmını sanayi merkezlerinde geçiriyor” diyen Başkan Aydıner, “Vatandaşlarımızın depreme dayanıklı olmayan mekânlarda çalışması bizi tedirgin ediyor. Buna duyarsız kalmamız düşünülemez. Bu bağlamda ilk adımı atıyor ve Türkiye’de ilk kez sanayide kentsel dönüşümü 40 milyon dolarlık dev projeyle Bayrampaşa’dan başlatıyoruz. Amacımız, halkımızın güvenli konutlarda oturmasını ve depreme dayanıklı mekânlarda çalışmasını sağlamak”  dedi.

SIRADA Kİ KENTSEL DÖNÜŞÜM YERİ; ESKİ CEZAEVİ ALANI

Tüm firmaları sanayide kentsel dönüşüm projesine destek vermeye davet eden Başkan Atila Aydıner, “Bölgedeki vatandaşlara iş imkânı da sağlayan böylesi büyük projelerimiz sizlerin engin destekleriyle hız kesmeden devam ediyor. Eski cezaevindeki 2 bin 500 konutlu kentsel dönüşüm projemizle ve sanayide bölgesinde başlattığımız kentsel dönüşüm projemizle Bayrampaşa’ya yepyeni bir siluet kazandıracağız. Projelerimizi hayata dökerken yanımızda yer alarak bizleri onurlandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a, mesai arkadaşlarıma ve Bayrampaşa’nın güzel insanlarına yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İBB Başkan’ı TOPBAŞ: HALKA RAĞMEN DEĞİL HALK İLE YAPACAĞIZ

Yıkım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş son dönemde yapılan çalışmalarla Bayrampaşa’nın Avrupa’ya örnek olacak düzeyde gelişerek modern bir kent haline geldiğini söyledi. Dünyanın ekonomik, sosyal ve kültürel düzeyde hızlı bir değişim gösterdiğini ifade eden Topbaş, engellemelere ve yıldırmalara rağmen sürekli proje üreterek bu değişime ayak uydurduklarını belirtti.

Topbaş özetle şunları söyledi:

“Büyük kentsel dönüşüm projeleri geliştiren Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’i ve ekibini kutluyorum. Bu sadece bir kentsel dönüşüm projesi değil, aynı zamanda sosyal bir proje. Kentsel dönüşüm projesinde bu bölgede yaşayan insanların görev alacak olması aynı zamanda istihdama büyük katkılar sağlayacak. Üretilen projeler, sunulan hizmetler büyüyen Türkiye’yi daha da büyütüyor. Bize başarının sırrını soruyorlar. Biz de onlara diyoruz ki, ‘başarının sırrı özgüven ve istikralı yönetim anlayışında saklıdır’. Ekonomik buhranlar içindeki Avrupa, istikralı yönetimle yoluna durmaksızın devam eden Bayrampaşa’nın, İstanbul’un ve Türkiye’nin projelerine özenir hale geldi. Ne aldatan, ne de aldanan olacağız; İstanbul’da kentsel dönüşümü halka rağmen değil, halk ile birlikte yapacağız.

BİRLİKTE YIKTILAR

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Topbaş ve Atila Aydıner baret takarak, yapılan teknik çalışmalar sonucu depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen ve yıkıma hazır hale getirilen binayı kepçeyle birlikte yıktılar.

BAYRAMPAŞA’YA ‘DEV TESİS’ KURULUYOR

Yıkım yapılan bölgede, depreme dayanıklı 6 bin 500m² taban inşaatında; 33 bin m² ticaret, hizmet ve konut alanının yanı sıra 11 bin m² otopark, yine 11 bin m² kapalı pazar, Deprem Afet Koordinasyon Merkezi, modern kurban kesim yeri ve 400 m²’lik yeşil alan ve spor merkezleri yapılacak.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209