SAĞLIKLI NEFES İÇİN ÖNERİLER

Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlık Buluşmaları programı kapsamında Uzman Dr. Pelin Aktaş Uysal, ‘Solunum Rahatsızlıkları ve Mevsimsel Alerji’ konusunda Esenlerliler’i bilgilendirdi.

SAĞLIKLI NEFES İÇİN ÖNERİLER
 Uzman Dr. Pelin Aktaş Uysal, Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce düzenlenen Sağlık Buluşmaları programı kapsamında ‘Solunum Rahatsızlıkları ve Mevsimsel Alerji’ konusuna dikkat çekti. Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere; Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya ve Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Uzun’un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Barkovizyon eşliğinde seminer veren Avrupa Şafak Hastanesi’nde görevli Uzman Dr. Pelin Aktaş Uysal, solunum rahatsızlıkları hakkında Esenlerliler’i bilgilendirdi. Günümüzde sıkça rastlanan astım hastalığı ile ilgili konuşan Uysal, astıma genellikle genetik ve çevresel faktörlerin neden olduğunu söyledi. Astım hastalarını enfeksiyon alerjenler konusunda uyaran Uysal, enfeksiyonun astımı tetikleyen etkenlerin başında geldiğini belirtti.

Astım hastalığından korunmak için yapılması gerekenleri de aktaran Uysal, dinleyenlere sigara içmemelerini, sigara içilen ortamlarda ve kirli havanın olduğu ortamlarda bulunmamalarını, çok fazla parfüm ve deodorant kullanmamalarını, rutubetli ortamlardan kaçınmalarını ve ağır egzersiz yapmamalarını tavsiye etti.

SAĞLIKLI TOPLUM, SAĞLIKLI ŞEHİR

Programda konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya da sağlıklı nefes almanın her şeyden önce geldiğini belirterek “Hastalık gelmeden sağlığın kıymetini bilmek gerekir. Yeryüzündeki tüm canlılar için nefes her şeydir. İşte biz de bunun bilincinde olarak bu programları düzenliyoruz. İstiyoruz ki, Esenlerliler hem daha sağlıklı, hem de daha bilinçli bir hayat sürsün. Sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir şehir için bu programlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
Program, Uysal’ın dinleyenlerden gelen soruları cevaplamasının ardından katılımcılara alerji testi yapılmasıyla sona erdi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209