SAĞLIKLI BESLENMENİN PÜF NOKTALARI

Metabolizma ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, doğru beslenme ile ilgili yanlış bilinenlere dikkat çekerek pek çok konuya ışık tuttu ve merak edilen tüm soruları cevaplandırdı.

SAĞLIKLI BESLENMENİN PÜF NOKTALARI

 Kadınları sosyal yaşamın içine çekmek ve kadınların sorunlarını mercek altına almak amacıyla Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Esra Ceyhan’la Kadın Buluşmaları”  programının bu ay ki konuğu Metabolizma ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Aydın oldu.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı. Özellikle kadınların ilgi gösterdiği program, ekranların sevilen yüzü Esra Ceyhan’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Programın konuğu Metabolizma ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, taş devri diyeti, sağlıklı zayıflama, gıda güvenliği konusunda bilgi vererek doğru beslenme ile ilgili yanlış bilinenlere dikkat çekti. Sütün çocuklar üzerindeki etkilerine vurgu yapan Prof. Dr. Aydın, kutu sütün çocuklar üzerinde morfin etkisi yaptığını söyledi. Anne babalara çocuklarını sebze tüketimine alıştırması konusunda tavsiyelerde bulunan Aydın, “Çocuklarınızı unlu ve şekerli gıdalar yerine sebze yemeye alıştırın” dedi. Aydın, unlu ve şekerli gıdaların fazla tüketilmesinin şişmanlığa neden olduğunu vurguladı.

GÜNDE 2 TANE OMEGA 3 KAPSÜL

Kış aylarında domatesin de tüketilmesini doğru bulmadığını anlatan Aydın, domates yerine domates salçasını önerdi.

“Sağlıklı bir yaşam için yaşam tarzınıza dikkat edin” diyen Aydın, D vitaminin de önemine dikkat çekerek, normal bir insanda D vitamini düzeyinin 40- 120 ng/ml şeklinde olması gerektiğini söyledi.

Balık yağının da insan sağlığı açısından önemli olduğunu kaydeden Aydın, günde 2 tane kapsül olmak üzere Omega 3 vitamininin alınabileceğini vurguladı. Aydın, konuşmasının ardından doğru beslenme ile ilgili dinleyicilerin merak ettikleri bütün soruları cevapladı.

Program, Esenler Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu’nun günün anısına Prof. Dr. Aydın’a plâket takdim etmesi ve Aydın’ın okuyucuları için kitaplarını imzalamasıyla sona erdi. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209