Sağlık Bakanı Fatih’te

Sağlık Bakanı Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Mustafa Demir ile bir araya gelen Müezzinoğlu’nun ziyareti yaklaşık bir saat sürdü

Sağlık Bakanı Fatih’te
 Sağlık Bakanı Fatih’te

 Sağlık Bakanı Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Mustafa Demir ile bir araya gelen Müezzinoğlu’nun ziyareti yaklaşık bir saat sürdü. Başkan Mustafa Demir ziyaretin anısına Bakan Müezzinoğlu’na Süleymaniye Camiinin maketini hediye etti. 

Müezzinoğlu belediyeden ayrılırken, ilahiyatçıların ‘süt bankası’na yönelik sorulara cevap verdi. Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “İster Müslüman, ister Yahudi olsun, hangi dinin mensubu olursa olsun tüm duyarlılıkların takip edilebileceği ve tatmin olabileceği bir sistematiği mutlaka kuracağız” dedi. 

Bebeklerin sağlıklı gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Müezzinoğlu, “Bugün dünyada anne sütünün yerini tutulabilecek doğal veya suni gıda yok. Dolayısıyla anne sütü birinci derecede bebek için önemli. Anne verici ise ve ihtiyacı olan bir de bebeğiniz varsa bize düşen bunu buluşturmak. Ama ikincisi de kayıt sistematiğinde A’dan Z’ye en ufak bir açık bırakmamak. Bütün bunu bugün yapabilecek teknolojik alt yapıya sahip bir dünyadayız. Bugün banka dediğiniz zaman milyarlarca katrilyonlarca işlemi yapabilen ve burada sıfır hata ile yapabilen bir yapıda süt bankası gibi bir hadisede çok olağan sıkıntımız olacağı kanaatinde değilim. Tüm ilahiyatçılarımızla da bu anlamda bütün tereddütlerini yenecek görüşmeleri de yaparız. Onların da kamuoyuna ‘biz tatmin olduk’ açıklamasını yapmaları için de elimizden gelen gayreti gösteririz” diye konuştu.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209