RAMAZAN’IN İLKLERİ ESENLER’DE

Ramazan ayında hayata geçecek projeleri ve yapılacak programları düzenlediği bir basın toplantısıyla anlatan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Biz bu Ramazan’da sevgiyi, yüreğimizi, birbirimize olan tebessümü paylaşacağız.

RAMAZAN’IN İLKLERİ ESENLER’DE
 RAMAZAN’IN İLKLERİ ESENLER’DE

Ramazan ayında hayata geçecek projeleri ve yapılacak programları düzenlediği bir basın toplantısıyla anlatan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Biz bu Ramazan’da sevgiyi, yüreğimizi, birbirimize olan tebessümü paylaşacağız. Ramazan’da tutmadığımız el, buluşturmadığımız yürek kalmasın istiyoruz” dedi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, düzenlediği bir basın toplantısı ile Ramazan ayı boyunca Esenler’de yapılacak projeleri kamuoyu ile paylaştı.

Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşen basın toplantısı, Ramazan davulcularının söyledikleri manilerle başladı. Ramazan ayında Esenler’de bir çok etkinliğe imza atacaklarını belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bu yıl  “Şimdi kardeşliğin tam zamanı” konseptiyle hayata geçirecekleri çalışmaları tek tek anlattı. Esenler Belediyesi’nin ilkleri yapan ve çalışmalarıyla örnek alınan bir belediye olduğunu dile getiren Başkan Göksu, Ramazan ayı boyunca birbirinden farklı çalışmalar yapacaklarını belirtti. Herkesin kardeş olduğunu gösteren ve 7’den 70’e herkesi kuşatan bir Ramazan programı yaptıklarını kaydeden Göksu, Esenler’de son 3 yıldır kurulmayan iftar çadırlarının bu yıl da kurulmayacağını vurguladı. İftar çadırlarının yerine daha farklı sosyal projeleri uygulayacakların ifade eden Göksu, “Eve Teslim İftar” ve “Alo İftar” projelerine dikkat çekerek konuşmasına devam etti. Eve Teslim İftar projesi ile Esenler’deki her bir yoksulun evine Ramazan ayı boyunca iftara yarım saat kala 4 çeşit sıcak yemek ulaştıracaklarını söyledi.

Alo İftar projesi ile zengin fakir ayırt etmeden herhangi bir sebeple iftar yemeği hazırlayamayan vatandaşlara hizmet edeceklerini vurgulayan Göksu, Esenler Belediyesi’ni saat 15.00- 17.00 saatleri arasında 440 11 26 numaralı telefondan arayanlara hijyenik bir ortamda hazırlanan yemekleri özel kutularda araçlarla veya motorize ekiplerle göndereceklerini vurguladı.

TEBESSÜMÜ PAYLAŞACAĞIZ

Bu sene “Komşu ben geldim” sloganıyla yeni bir projeyi daha uygulamaya koyacaklarını söyleyen Göksu, belediye tarafından kurulan iftar gönüllülerinin iftarda yoksulların evlerine konuk olacaklarını belirtti.

“Biz bu Ramazan’da sevgiyi, yüreğimizi, birbirimize olan tebessümü paylaşacağız” diyen Göksu, “Ramazan’da tutmadığımız el, buluşturmadığımız yürek kalmasın istiyoruz” dedi.

Ramazan’da çocuklar için çok özel ve anlamlı bir iftar programı düzenleyeceklerini anlatan Göksu, Türkiye’nin ilk Çocuk İftarı’na ev sahipliği yapacaklarını söyledi. 20 Temmuz Cuma günü Kemer Stadyumu’nda gerçekleşecek iftara yaklaşık 5 bin çocuğun katılacağını vurgulayan Göksu, o gün oruç tutan tüm çocuklara hediyeler  vereceklerini ifade etti. Çocuk iftarını geleneksel hale getireceklerini anlatan Göksu, böylece Esenler’de yaşayan çocukların büyüdükleri zaman hafızalarında Esenler’e dair anlatacakları bir anılarının kalacağını söyledi. Kadir Gecesi’nde de “Dualarda buluşuyoruz” programıyla binlerce kişinin katılımıyla 10 bin hatim, 100 bin duanın okunacağını söyleyen Göksu, “ Ramazan etkinlikleri eğlence formatında değil, Ramazanın manevi iklimi içinde yapılacak” dedi. “Anadoluyu mayalayanlar” adlı bir başka programı da Ramazan ayı boyunca yapacaklarını belirten Göksu, “Bu toprakları toprak yapan, bu topraklarda iz bırakan gönül erlerimizi daha doğrusu Anadolu’yu mayalayanları Esenler’de misafir edeceğiz” diye konuştu.

GÖKSU’DAN ŞERBET İKRAMI

Düzenleyecekleri sokak iftarları programlarıyla da Esenler halkının aynı sofrayı paylaşacağını vurgulayan Göksu, iftardan sahura kadar devam edecek programlarda birbirinden güzel etkinliklerin de yapılacağını belirtti.

Ramazan’da Esenler deyince ilk akla gelen en büyük ve en uzun iftar hakkında da basın mensuplarına bilgi veren Göksu, Geleneksel Esenler İftarını bu yıl farklı konseptle yapacaklarını ve bu konsept çerçevesinde “Komşun için bir tabak koy” sloganıyla iftara katılan herkesin komşusu için getireceği yemeklerle beraber büyük bir organizasyonu gerçekleştireceklerini söyledi.

Dörtyol Meydanı’nda çocuklar için Çocuk Bahçesi de kurduklarını anlatan Göksu, herkesin Ramazan ayını tebrik ettikten sonra konuşmasını tamamladı. Göksu, toplantısının ardından basın mensuplarına şerbet ikram etti. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209