RAMAZAN COŞKUSU ŞENLER’LE YÜKSELDİ

Yazar Şule Yüksel Şenler Anadolu’yu Mayalayanlar programı kapsamında Esenler’in konuğu oldu

RAMAZAN COŞKUSU ŞENLER’LE YÜKSELDİ
 RAMAZAN COŞKUSU ŞENLER’LE YÜKSELDİ

Yazar Şule Yüksel Şenler Anadolu’yu Mayalayanlar programı kapsamında Esenler’in konuğu oldu. Huzur Sokağı romanının yazarı, Müslüman kadın kimliğinin oturması için mücadele veren ve 1960'lı yıllarda ülkenin gündemine tesettürü getiren Şenler'i, Yazar Demet Tezcan anlattı.

Esenler Belediyesi, Anadolu'yu Mayalayanlar programı kapsamında, yüzyıllar boyunca toplum üzerinde etkili olmuş manevi üstünlüklere sahip gönül erlerini Esenlerlilerle buluşturmaya devam ediyor. Anadolu’yu Mayalayanların son konuğu Yazar Şule Yüksel Şenler oldu. Huzur Sokağı romanını yazarı ve ülkemizde Müslüman kadın kimliğinin oturması için mücadele veren Şule Yüksel Şenler'i, Yazar Demet Tezcan anlattı. Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen ve Yazar Şule Yüksel Şenler, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, eski Milletvekili Hüseyin Kansu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Bediüzzaman’ın talebelerinden Mehmet Fırıncı, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, bazı Belediye Meclis Üyeleri ve binlerce vatandaşın katıldığı program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

ESENLER'İN GÜZELLİĞİ

Yazar Şule Yüksel Şenler 'i anlatan video gösterimiyle devam eden programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ramazan etkinliklerine her akşam bir Anadolu'yu mayalayanı anarak başladıklarını belirterek, "Bu topraklarda sevdası ve emeği olan her bir büyüğümüzü, Esenlerliler tanısın ve bu ülke bu hale nasıl geldi, hangi dirençle bu noktaya geldi ve her şeye rağmen nasıl dimdik ayakta kaldı bilsin istiyoruz. Bugün bizim kuşaktaki gençlerin ve özellikle genç kızların üzerinde emeği olan ve televizyonlarda herkesin severek izlediği Huzur Sokağı dizisinin romanın müellifi. Gerçekten yüreğinden çıkan bu toprakların acısını satırlara dökebilen ve o satırlarla beraber bir toplumun uyanışına yön veren ablamızı burada konuk ediyoruz. Ben kendilerine bizi şereflendirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu Meydan hınca hınç doluysa bu Esenler'in güzelliğidir. Bunun için sizlere de binlerce kez teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

ŞENLER, BİR ÇIĞIR ÖYKÜSÜDÜR

Yazar Şule Yüksel Şenler’i anlatmak üzere sahneye çıkan Yazar Demet Tezcan,"Şule Yüksel Şenler'in hayatını Esenler'de anlatmak benim için gerçekten çok anlamlı" diyerek sözlerine başladı. Şule Yüksel Şenler ile 22 sene önce yollarının Esenler'de kesiştiğini aktaran Tezcan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ben onun hayatını Esenler'de otururken yazmaya başlamıştım. Şule Yüksel Şenler'in hayatını yazmak bana nasip oldu. Onunla Esenler'de bir arada olmaktan onur duyuyorum. Şule Yüksel Şenler bu toprağın bağrında ilkleri yaşamış birisi. İlk başörtülü kadın gazeteci. İlk hapis yatan başörtülü kadın gazeteci. Her bir konferansı on binlerin katılımıyla gerçekleşirdi. Müslüman kadınların kimliğinin oturması için mücadele etmiştir. Yazmış olduğu kitaplar ve Huzur Sokağı romanı toplumun bugüne yansıyan değişmesine şekillenmesine öncülük etmiştir. Bir Müslüman toplum nasıl olmalı modelini Huzur Sokağı'nda oluşturmuştur. O dönem birçok kişi böyle bir sokak var mı orada oturmak istiyoruz diyorlardı. Öncü misyonunu hakkıyla yerine getirdi". Şule Yüksel Şenler'in çığır öyküsü olduğunu belirten Tezcan "Kendisi başka türlü izah edilemez. Allah kendisine uzun ömürler versin" diyerek sözlerine son verdi.

ÜMİTLERİMİZ BOŞA ÇIKMADI

Şule Yüksel Şenler hasta haliyle katıldığı programda kısa bir konuşma yaptı. Bu kalabalığı Esenler'de görmekten duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti dile getirmenin mümkün olmadığını belirten Şenler, "Benim dönemimde imanlı kızlarımız o kadar azdı ki, olanlar da cemaatlerdeki gençlerimizdi. Susamış gönüllere acizane hakikatleri tebliğ etmeye çalıştım. Rabbim ihlas ile edilen duaları ve amelleri asla yerinde bırakmıyor. Öyle bir cevap veriyor ki, yataklardan kalkamazken bu toplulukları gördükçe Allah'a şükrediyorum. Bugünlerin değerini bilmemiz gerekiyor. Daha önceleri o yıllarda çekilen sıkıntıları bugün elhamdülillah yeni nesil görmedi. Her yerde tesettürlü gençlerimizi görüyorum. Tesettürlü olmayan nice imanlı genç kızlarımız bizim ümitlerimizi boşa çıkarmadılar. Hepsi de safiyane bir şekilde inanıyorlar ki onlar da hakikate boyun eğip hidayetleriyle birlikte örtüneceklerdir. Ben Belediye Başkanımıza bu güzel programdan dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Program, Bosna Hersek'ten gelen Kevser ilahi grubunun söylediği birbirinden güzel ilahilerle sona erdi.



SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209