ON BİNLERCE ESENLERLİ’NİN DUASI MISIR’LA

Esenler Belediyesi’nin Mısır’da gerçekleşen katliam sonucu hayatlarını kaybeden Mısırlı vatandaşlar için düzenlediği Dua Gecesi’nde on binlerce Esenlerli, Esenler Dua Meydanı’ndan Rabiatü’l Adeviyye Meydanı’na dualarını gönderdi.

ON BİNLERCE ESENLERLİ’NİN DUASI MISIR’LA
 Esenler Belediyesi, Mısır’da yaşanan olaylar sonucu Rabiatü’l Adeviyye Meydanı’nda hayatlarını kaybeden Mısırlı kardeşleri için Esenler Dua (Dörtyol) Meydanı’nda bir Dua Gecesi düzenledi. Ramazan etkinlikleri kapsamında daha önceden planlanan Murat Göğe­­­bakan konserinin yerine düzenlenen programa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Mahmut Gürcan, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Aydın ve Ömer Çetinkaya, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

TÜRK MİLLETİ SESSİZ KALMAYACAK

Programda ilk konuşmayı yapan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, “Mısır bizim kardeş devletimiz, kardeş ülkemiz. Oradaki acı bizim acımız, oradaki mutluluk bizim mutluluğumuz” dedi. “Bizim milletimizin vakur duruşu her zaman devam ediyor” diyen Özkan, “Bütün dünya görmese, bütün dünya duymasa, bütün dünya sessiz kalsa Türk milleti sessiz kalmayacak. Türk milleti Mısır’ın yanında olacak, Mısır’da yaşanan vahşeti kınayacak, Mısır’daki kardeşine sahip çıkacak. Çünkü biz aynı geçmişi paylaşıyoruz, çünkü biz aynı milletin çocuklarıyız” şeklinde konuştu.

MAZLUMLARIN YANINDAYIZ

Özkan’ın ardından konuşan AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Mahmut Gürcan da, “Bizler dünyadaki bütün mazlumların yanında olduğumuz gibi Mısır’daki kardeşlerimizin de yanındayız” diyerek, Mısır için dualarını esirgemeyeceklerini belirtti ve meydanı dolduran vatandaşlardan Mısır için dua etmelerini istedi.

ESENLER BUNA SAĞIR KALAMAZDI

Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, sözlerine “Biz bugün konserimiz vardı, iptal ettik. İptal etmek durumundaydık çünkü göz göre göre Mısır’da bir katliam yaşanıyor. Mısır’ın ordusu, Mısır’ın vatandaşını silahla tarıyor, katlediyor ve bu katliam karşısında bütün dünya sessiz, bütün dünya sus pus olmuş, arkasını dönmüş ve görmüyorlar” diye başladı. “Batı oradaki katliamı görmezken, Batı oradakileri duymazken, Batı oradakileri işitmezken Esenler buna sağır, Esenler buna dilsiz, Esenler buna gözü kör kalamazdı” diyen Göksu, Esenlerlileri Mısır’daki kardeşlerine dua etmeleri için Dua Gecesi’nde bir araya getirdiklerini belirtti.

ALLAH ADİLDİR

“Allah adildir” diyen Göksu, Allah’ın Mısır’daki katliama alkış tutanların başına zulmü yıkacağını söyledi ve “Bizim inandığımız Allah, adil olan Allah’tır, merhametli olan Allah’tır, rahmet sahibi olan Allah’tır, acıyan Allah’tır, mazlumu gözeten Allah’tır” şeklinde konuştu.  Türkiye’nin her zaman güçlü olması gerektiğini de ifade eden Göksu, “Yeryüzünde biz yoksak adalet de yok. Biz yoksak huzur da yok. Onun için bu ülkenin güçlü olması lazım. Bu ülkenin diri olması lazım” dedi. “Öyle dua edelim ki, gönüllerimiz semayla buluşsun” diyen Göksu, dünyada zulüm gören tüm Müslümanlar için de Esenlerlilerden dua istedi.

SEÇTİKLERİNİZE SAHİP ÇIKIN

Programda son konuşmayı yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, söze “Biz bin yıldır bu topraklarda salt cesaretimizle yokuz, cengâverliğimizle yokuz. Biz bu topraklarda değerlerimizle varız, kültürümüzle varız, medeniyetimizle varız, inancımızla varız, milli hasretimizle varız” diyerek başladı. Türk milletinin büyük bir ecdadın torunları olarak yükümlülüklerinin büyük olduğunu belirten Soylu, millet olarak her zaman mazlumun yanında yer aldıklarını ve alacaklarını söyledi.

“Bugün Mısır’da, Suriye’de ayda 5 bin insan katlediyor oradaki diktatör” diyen Soylu, dünyanın bu katliama sessiz kalmasına da sert tepki gösterdi ve “İşte onun için güçlü bir Türkiye’ye ihtiyaç var, işte onun için zengin bir Türkiye’ye ihtiyaç var, işte onun için demokratik bir Türkiye’ye ihtiyaç var, işte onun için ayakları üzerinde duran bir Türkiye’ye ihtiyaç var” şeklinde konuştu. Konuşmasının sonunda Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin halk tarafından seçildiği hâlde askeri darbeyle görevinden uzaklaştırıldığını hatırlatan Soylu, “Esenler halkından istirhamım; seçtiklerinize sahip çıkın” dedi.

ESENLER’DEN KARDEŞ MISIR’A DUA

Programda imam hatipler; Fatih Kaya, Abdurrahman Bozan ve İshak Danış da önceki gece yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Mısırlı vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim okudular. Programda ayrıca İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu da, Rabiatü’l Adeviyye Meydanı’nda gerçekleşen katliamda hayatlarını kaybeden Mısırlı kardeşleri için dualar etti, on binlerce Esenlerli vatandaş da ellerini semaya açarak, Döngeloğlu’nun dualarına gözyaşları içinde eşlik etti.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209