Öğretmenler Günü’nde Şişli Belediyesi’nden Van’a “Öğretmen Evi”

Van depreminde yıkılan ve 76 öğretmenin hayatını kaybettiği Van Öğretmen Evi, Şişli Belediyesi tarafından yeniden yaptırılarak hizmete hazır hale getirildi.

Öğretmenler Günü’nde Şişli Belediyesi’nden  Van’a “Öğretmen Evi”

 Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “24 Kasım Öğretmenler Günü”nde Van’a giderek belediyenin yaptırdığı öğretmen evini ziyaret etti.

Öğretmenler evinin önünde bir açıklama yapan Sarıgül, “Geçtiğimiz yıl yaşadığımız Van depreminde bölgeye geldiğimde öğretmen evinin yıkıldığını gördüm. 76 öğretmenimiz hayatını kaybetmişti. Aynı gün karar verdik ve yeni bir öğretmen evi yapımını başlattık. Bir yıl içerisinde Van Öğretmen Evimiz yeniden hizmete hazır hale geldi. İçerisinde bulunan 76 odaya şehit 76 öğretmenimizin isimlerini vereceğiz. Konferans salonumuzdaki 76 koltuğun her biri de öğretmenlerimizin adını taşıyacak. Bu modern öğretmen evini öğretmenler gününde, burada şehit olan öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm eğitimcilerimize armağan ediyoruz” dedi.

Mustafa Sarıgül, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerin sorunlarına da değinerek şunları söyledi:

 “Sorunların çözümü için başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasi partiler bir araya gelmelidir. Gelecek nesillerin iyi yetişmesi için öğretmenlerimizin ekonomik şartlarının iyileştirilmesi ve doğuda görev yapan öğretmenlerin güvenliklerinin en iyi şekilde sağlanması şarttır”.

Sarıgül, Van Öğretmen Evi’nin önümüzdeki günlerde, Van depremi sonrası yürütülen kampanyaya destek veren çok sayıda sanatçının katılımıyla hizmete açılacağını söyledi. Mustafa Sarıgül, daha sonra bölgedeki esnafı dolaşarak Vanlı yurttaşlarla sohbet etti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209