ÖĞRENCİ VE VELİYE SBS İKRAMI!

Çay, çorba, tv, internet, gazete, dergi hepsi ücretsiz…

ÖĞRENCİ VE VELİYE SBS İKRAMI!
 ÖĞRENCİ VE VELİYE SBS İKRAMI!

Çay, çorba, tv, internet, gazete, dergi hepsi ücretsiz…

Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’ na giren öğrenci ve velilere ücretsiz çay ve çorba ikram eden Esenler Belediyesi, veliler için kurduğu çadırla da ücretsiz kafeterya ve internet imkânı sundu.

Esenler Belediyesi, Esenler’de Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’ na giren öğrenci ve velilere ücretsiz çay ve çorba ikramı ile birlikte televizyon, internet imkanı da sunarak adeta VIP hizmet verdi. İlçede SBS’nin yapıldığı tüm okulların önlerinde gerçekleşen çay ve çorba ikramı saat 08.30’dan itibaren başladı. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Esenler Belediyesi, dışarıda çocuklarını merakla bekleyen velilere de moral oldu.

TV, İNTERNET, GAZETE

Atışalanı Ortaokulu yanında Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik  Göksu’nun katılımıyla gerçekleşen çay ve çorba ikramında da Belediye Başkanı Göksu, öğrenci ve velilere kendi eliyle çay ve çorba ikram etti. Çocukları sınavda ter döken velilere özel olarak kurulan çadırda vaktin nasıl geçtiğini hissetmeyen veliler, bir taraftan çay ve çorbalarını yudumlarken, diğer taraftan da televizyon izleyip, gazete ve dergi okudular. Veliler, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Belnet gezici internet otobüsünden sunulan internet hizmetinden de ücretsiz bir şekilde yararlandılar. Veliler, gezici internet otobüsüne yoğun ilgi gösterdiler ve imtihan bitene kadar 10 bilgisayarlı otobüs hiç boş kalmadı.

HEYECANINA ORTAK OLDUK

Her YGS ve SBS sınavında çay ve çorba ikramında bulunduklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Çocuklar içeride terlerken veliler dışarıda daha çok terliyorlar.  Onların da stresini kısmi olarak alabilmek için çay ve çorba ikram ediyoruz. Burada televizyon var, internet var, gazete, dergi var.  Bir kafeterya oluşturduk. Çocuklar içeride terliyor, onlar ise burada çocuklarının heyecanını paylaşıyorlar. Velilere yardımcı olmak istedik” dedi. Göksu, uygulamanın geleneksel olarak devam edeceğini ve gelecek imtihanlarda da aynı uygulamayı sürdüreceklerini söyledi. Göksu, SBS’ye giren tüm öğrencilere başarılar diledi.

VELİLER MEMNUN

Çay ve çorba içebilmek için uzun kuyruklar oluşturan öğrenci ve veliler de ikramdan memnun olduklarını dile getirdiler. Çay ve çorbalarını içerek karınlarını doyuran öğrenci ve veliler,  diğer ilçelerin Esenler’i örnek alması gerektiğini söylediler. Güneşin altında 2 saat boyunca ne yapacaklarını kara kara düşündüklerini dile getiren veliler, “Ancak bu hizmeti görünce çok memnun kaldık. Dinlenme çadırında televizyon var, günlük gazeteler var. Dua kitapları bile var. Diğer tarafta klimalı otobüste internet var. Bu hizmeti düşünenleri tebrik ediyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209