OF’TA SON 50 YILIN FELAKETİ YAŞANDI

Trabzon ‘un Of ilçesinde önceki gün 15:00 sularında başlayan şiddetli yağmur gece geç saatlere kadar devam etti

 OF’TA SON 50 YILIN FELAKETİ YAŞANDI
Trabzon ‘un Of ilçesinde önceki gün 15:00 sularında başlayan şiddetli yağmur gece geç saatlere kadar devam etti.İlçede  de zarara yol acan şiddetli yağmur dolayısı ile ilçede cezaevi başta olmak üzere toki konutları ve bazı binalar tedbir amaçlı boşaltıldı.
 
   İlçe merkeze bağlı Kıyıboyu Mahallesi en fazla zarar gören bölge oldu. İlçeye 1 km uzaklıktaki mahalleye bağlı tüm yollar ulaşıma kapandı, elektrikler ve sular kesildi. Kıyıboyu mahallesinde bir cok ev ve işyeri sular altında kaldı kücükbaş hayvanlar telef oldu.Bölgede ev ve işyerlerini su basarken vatandaşların imdadına Trabzon Büyükşehir belediyesi  ve DSİ yetişti. Bölgede jandarma ise can güvenliğine karşı tedbirler aldı.
 
     İlçede gün ağarınca gercek manzara ortaya cıktı ve  Of'ta zararın büyük olduğu  görülmüş oldu.Bölgede Trabzon Büyükşehir belediyesine ait iş makinaları, su baskınına uğrayan ev ve işyerlerinin sularını iş makineleri ile boşaltmaya  devam ediyor. Sular altına kalan eşyalarını cıkarmak  isteyen vatandaşlar sulara aldırmadan eşyalarını kurtarmaya calışıyor.
    İlçe adeta afet bölgesi gibi şehir merkezinden dere akıyor. Of, Of olalı böyle bir felaket yaşamamıştı. Son 50 yılın felaketi diyebiliriz. Of belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve ekibi ev ve işyerleri  sular altında kalan  vatandaşları ziyaret ederek teselli etmeye calıştı.
 
Habe & Foto: Sadullah DERVİŞOĞLU/OF

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209