Mustafa Demir’den İmar Açıklaması

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, son günlerde imar planları ile ilgili meydana gelen kafa karışıklığına müdahale etti.

Mustafa Demir’den İmar Açıklaması
Kentsel dönüşümün gündemede olduğu bu günlerde Fatih'te ki 1/1000'lere yapılan yoğun itiralar ve gündemdeki gelişmlerin kafaları karıştırması üzerine Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir bir açıklama yaptı. 
Demir, yaptığı açıklamlarda ;

 "Tarihi yarımada Fatih tamamı kentsel ve arkeleojik sit alanı olan bir ilçe olup, son günlerde gündemi çokça işgal eden kentsel dönüşüm uygularının dışındadır. 
Ancak konunun farklı yorumlanması sonucu kafa karışıklığına sebep olan konularda Belediye Başkanı Mustafa Demir’in talebi ile konuyla ilgili çalışan Fatih Belediye meclisi bir karar alarak dedikodulara son noktayı koydu. 
 
Başkan Demir’in talebi ile bu konuyla ilgili çalışmalara başlayan belediye meclisi Fatih’te deprem yönetmeliğine aykırı olarak yapılmış binalar hakkında aldığı kararla bina sahiplerini rahatlattı.
 
Alınan karara göre ‘Planlama alanında deprem yönetmeliğine aykırı yapılmış yapının statik olarak tehlikeli olduğunun ilgili mevzuat çerçevesinde, üniversitelerin ilgili birimlerinden veya konu uzmanı kurum ve kuruluşça verilecek teknik bir raporun alınması ile belirlenmesi halinde; ruhsata bağlı olarak yapılan binalar yapıldıkları dönemin ruhsat hükümlerine bağlı olarak yıkılıp yeniden yapılabilir’
 
Mevcut planda kat yükseklikleri kara surları koruma alanı dışında 3 kat ile 5 kat arasında değişmekteydi.
 
Yeni alınan karara göre Fatih’te deprem riski taşıyan binaların sahipleri diledikleri takdirde binalarını yıkıp ruhsatta bulunan kat sayısı kadar yapabilecekler." dedi

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209