Minik Mürvet Şeyma’nın Büyük Başarısı

Mamak Belediyesi’nin gelenekselleştirdiği İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması’nın elemeleri büyük bir heyecanla devam ediyor.

Minik Mürvet Şeyma’nın Büyük Başarısı
 Minik Mürvet Şeyma’nın Büyük Başarısı; 

İstiklal Marşı Elemeleri Devam Ediyor, 
Okula Başlamadan İstiklal Marşı’nın On Kıtasını Ezberledi

Mamak Belediyesi’nin gelenekselleştirdiği İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması’nın elemeleri büyük bir heyecanla devam ediyor.  Son olarak Türközü Mahallesi’nde bulunan Ahmet Yesevi Bilgi Evi’nde jüri karşısına çıkan Mamaklı öğrenciler, İstiklal Marşı’nı en güzel okumak için kıyasıya mücadele etti. Yarışmacılar arasında en çok dikkat çeken isim ise henüz 6 yaşını bile doldurmayan Mürvet Şeyma Arslantaş oldu. İlkokul 1. sınıf öğrencisi olan Mürvet Şeyma Arslantaş İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını daha okula başlamadan ezberlemiş. Ahmet Yesevi Bilgi Evi’nde yapılan elemede ilk olarak sahneye çıkan minik Şeyma İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtasını okudu. 1. Kademe öğrencileri arasında 2. olarak finale katılmaya hak kazanan Şeyma sempatik tavırlarıyla herkesin beğenisini kazandı. Yaşına rağmen gösterdiği cesaretle takdir toplayan Şeyma İstiklal Marşı’nın on kıtasını da dinleyerek ezberlemiş. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Yarışmamızın elemeleri büyük bir titizlikle devam ediyor. Bu yarışmada amacımız İstiklal Marşı’nın ruhunu genç kuşaklara aktarabilmek. 6 yaşını doldurmamış bir çocuğun marşımızın on kıtasını da ezberlemesi hepimizi duygulandırdı” dedi.

Büyük Final 7 Mart’ta

İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması’nın elemeleri her gün ayrı bir bilgi evinde gerçekleşiyor. Mamak’ta bulunan bütün öğrencilerin katılabildiği yarışmanın finali 7 Mart’ta Mamak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Yarışma hakkında detaylı bilgi www.mamak.bel.tr  adresinden alınabilir.  

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209