Medyanın görmezden geldiği CESUR YÜREK Belediye başkan adayı Saydan

Türkiye güzeli ve manken ve Belgin Saydan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu

Medyanın görmezden geldiği CESUR YÜREK Belediye başkan adayı Saydan
HABERİN GALERİSİ
BELGİN SAYDAN

BELGİN SAYDAN

Medyanın görmezden geldiği CESUR YÜREK Belediye başkan adayı

Türkiye güzeli ve manken ve Belgin Saydan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan aday ı oldu.  Belgin Saydan Sivil Haber gazetesine yapmış olduğu kısa açıklamada; Türkiye’de ki siyasi partilerimiz sözde kadın haklarına değer verdiklerini, kadın kotalarını artırarak kadınların siyaset sahnesinde de yer almalarını istediklerini söylemelerini ciddiyetten uzak ve samimiyetsiz buluyorum. Bu yüzden Türk Kadınının da siyasette var olduğunu ve çok büyük başarıları elde edebileceklerini gösterebilmek ve çocukluğumdan beri âşık olduğum Ankara’mıza layık olduğu hizmetleri kadın elinin değmesi ile ancak hedefine ulaşacağını söyledi. Belgin Saydan Ankara’yı 20 yıldır yöneten erkek egemen zihniyetler, duygudan sevgiden ve merhametten uzak ve soğuk bir şehir ürettiler. Benim hedefim Güzel Ankara’yı bir ana kucağı, bir baba ocağı şefkati ve merhametiyle yönetmek halkımın layık olduğu hizmetlerle buluşmasını sağlamaktır” dedi.

Belgin Saydan, dosya olarak aşağıda bir kez daha sevgili hemşerilerimin bilgi ve teveccühlerine sunacağım. Bu projelerimi Sivil Haber Gazetesi aracılığı ile kamuoyuna paylaşmaktan dolayı mutluyum ve Sivil Haber Gazetesine bu hassasiyetinden dolayı ve Kadına verdiği önemden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

Belgin Saydan; Yerel ve Ulusal basının Ankara’nın hatta bütün büyükşehirlerde tek kadın büyükşehir belediye başkan adayı olmama rağmen beni görmezden gelmelerini, haberlerinde bana yer vermemelerini, projelerimi anlatabilmeme imkân sağlamadıkları için kınıyorum” dedi. Saydan, Medyanın haberi ve projelerimizi önemsemediğini, paranın her şeyin önüne geçtiğini maalesef bir kez daha yaşayarak görmüş oldum “ dedi.  Zaten Kadın olarak toplumdan pozitif ayrımcılığa tabi tutulurken, medya olarak ta kadına verilen değerin ne olduğunu yaşayarak üzüntüyle öğrenmiş oldum” dedi.  Saydan, “bu söylemlerimle tüm medyayı kastetmiyorum,  elbette az da olsa duyarlı gazeteci arkadaşlarımızı ve gazeteler var, bu vesile ile onlara bir kez daha teşekkür ediyorum dedi.

Saydan, aday olmasındaki en önemli olgunun kadın yüreği, sevgisi ve şefkatiyle bir annenin çocuğuna olan aşkı gibi Anakara’yı yeniden sevgi ve dostluk şehri yapmaktır “ dedi.

Belgin Saydan;  Allah’ın izniyle 30 Mart Akşamı Ankara’ya belediye başkanı seçildiğimde; Ankara’nın inancımızdan ve kültürümüzden gelen köklerini geleceğe bir çınar gibi sunacağım, Türkiye’nin Batıya açılan en güzel kapısı,  kültürün ve medeniyetin başşehri yapacağım “ dedi.


PROJELERİM

1. Şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik kavramını getireceğiz. Kent yatırımları yapılırken bu yatırımlar hakkında referandum yapacağız.
2. Üniversiteler ile başkent Ankara için projeler üretmeleri konusunda işbirliği yapacağız
3. İmar Planını revize ederek şehir estetiğine yeni bir düzen kazandıracağız. Ankara’yı dünyaya örnek bir şehir haline getireceğiz. Bunu yaparken de bir Avrupa şehri değil, bir Türk şehri olarak dünyaya örnek göstermek istiyoruz. Hangi ülkeye giderseniz, o ülkenin kültürü, mimari yapılarda hemen kendini gösterir. Bizde Ankara’nın başkent ve yöresel mimari dokusunu yaşatıp, dünyaya örnek bir başkent olmasını istiyoruz. Çünkü Tekdüze ruhsuz binalar la Ankara’nın bu yapısı yeterine bozuldu. Kent kimliğine ve geçmişimize yakışan bir mimari ile doğaya ve çevreye duyarlı yeşil bina anlayışı ile siteler yerine sakin mahalleler oluşturacağız. Tarihi yapıları ise koruyup gelecek kuşaklara aktaracağız.
4. Yapay göl, gölet yapmak yerine dereler ve çaylar ıslah edilecek. Orman ve su işleri bakanlığı öncülüğünde yapılan ıslah çalışmalarında Ankara da 27 dere ıslah edildi. Bakanlık belediye işbirliği ile ıslah edilen derelerin çevresini yeşillendirip, mesire yeri haline getireceğiz. Eskiden olduğu gibi Ankara dereler ve çaylar kenti olacak. Üzerleri kapatılan derelerin ise üzeri açılarak onlarda ıslah edilecek.
5. 2014 yılında yürürlüğe giren Gerede projesi ile 2050 yılına kadar su problemi olmayacaktır. Fakat su ihtiyacında sıkıntı çekilmesini önlemek için içme suyu projelerine öncelik vereceğiz. Çeşmelerden akan temiz içme sularını tuvaletlerde kullanmayacak, kullanılmış suları klozetlere aktarıp, sifon suyu olarak kullanılmasını sağlayacağız. Otel ve işyerlerinde uygulanmaya yeni başlanacak bu projeyi biz evlerde başlatacak, böylelikle temiz suyu israf etmemiş olacağız.
6. Atatürk Kültür Merkezi ni Ankara’ya yakışır biçimde restore edeceğiz.
7. “Nasıl bir Ankara da yaşamak istersiniz” diye vatandaşa soracağız. Vatandaş odaklı siyaset yapıp, bunun için proje ve planlama merkezlerini hayata geçireceğiz
8. Halkın sorunlarının dinlenmesi, bu doğrultuda çözüm üretilmesi için muhtarlarla işbirliği yapacağız. Büyükşehir yasası nedeniyle denetim ve vatandaşın sorununu çözmek için muhtarlara yardımcı olması maksadıyla mahalle temsilcileri görevlendireceğiz.
9. Tabela kirliliği ve yabancı isimli iş yerleri doğal yapıyı bozmaktadır. Türkçe isimli işyerleri olması için çalışmalar başlatacağız.
10. Ulaşımda ortak çalışma yapılacak en ucuz maliyetle kalıcı çözümler üreteceğiz.
11. Çevre düzeni, kentsel dönüşüm, sosyal dönüşüm, kültürel dönüşüme önem vereceğiz.
12. Engelli ve Emekli vatandaşlara su faturasında %50 indirim yapacağız.
13. Şehit âlilerine su ücretsiz sunulacak.
14. Ankara gücü spor kulübü ne gerekli desteği vereceğiz
15. Bayramlarda çile haline gelen Karşıyaka Mezarlığı ziyaretleri kolaylaştırılacaktır
16. Tüm yaşlı ve muhtaçlara ücretsiz gıda, yakacak, kira hastane ulaşımı vb gibi ihtiyaçları ücretsiz olarak verilmeye devam edilecektir.

KÖYLERLE İLGİLİ PROJEMİZ.
• Büyükşehir yasasının köylerde, köy tüzel kişiliğine ait arazilerinin devlete verilmesi ile köylünün hakkı yenmiştir. Hakkı yenen köylünün hakkını vereceğiz. Zaten kısıtlı olarak yapılan tarım bu şartlarda kesintiye uğramıştır. Oysa tarım ve hayvancılığa teşvik edilmesi gerekir. Biz bu teşvikleri gerçekleştireceğiz.
• İlgili bakanlık ile irtibata geçilip köylüden alınan EMLAK VERGİSİ kaldırılacaktır.
• Köylerde köylünün sulama için kullandığı kendine ait olan kuyulardan alınan su parasını kaldıracağız.
• Ankara keçisi ve tiftiği üretimine destek verip, koruyacağız
• Ankara’da organik tarım ürünleri satışı için semt pazarları kuracağız, köylerden kontrol altında ve takip edilerek üretilen organik ve doğal ürünlerin satışına yardımcı olacağız.
• Tüm köylere ulaşımın kolay olması için otobüs veya minibüs seferleri başlatacağım.


KADINLARLA İLGİLİ PROJELERİMİZ.
• Ankara da ALO ÇOCUK -KADIN hattı kurulacak, yolda kalan, tehlike içinde bulunan kadın ve çocuklara belediyenin tüm imkânları sarf edilecektir.
• Eşinden boşanmış kadınlara ev tahsis edecek çocukları ile birlikte yeni bir hayata başlayıp, kendi başına geçimini sağlayıncaya kadar her türlü destek verilecektir.
• Kadın dayanışma evleri hayata geçirilecek, bu evlerde ruhen ve bedenen daha sağlıklı olmaları için her türlü destek ( psikolojik vs)verilecek, ilgisi, yeteneği doğrultusunda mesleki kurslar verilip, kendi işinin patronu yapacağız.
• Ankara’mız başkentimiz pırıl pırıl tertemiz olacak, her yer gül kokacak.(Çevremizi temiz tutmak konusunda Kadınlarla, annelerle işbirliği yapacağız)
• Ayın en temiz ilçesi, mahallesi gibi temizliğe özendirici, teşvik edici yarışmalar yapacağız. Gerek belediye gerekse ticari ulaşım araçlarının daha temiz olması ve dezenfekte edilmesi için daha çok çalışacağız. Tertemiz, pırıl pırıl, mikropsuz ulaşım hizmetlerine Ankaralı layıktır.
• Binalarda uygulanacak yeni projelerde bayanların vaktinin çoğunu geçirdikleri mutfaklar, evlerinin ferah, en büyük ve ön cephelerde olacak şekilde planlatacağız.
• Kadınlar için her ay 2 ilçede kadınlar matinesi yapacak, hem eğlenecekler, hem sorunlar dile getirilecek ve isteklerle ilgili bilgi alışverişinde bulunulacak.
Tabi birde Kültürel defilelerimizi kadınlarımızın ayağına götürüp, bu kültürümüzü muhteşem koleksiyonları izleme imkânı bulduracağız.
• Ruhen ve bedenen kadınlarımız daha güzel, bakımlı ve sağlıklı olacaklar. Bu bakımlar bayanlarımız için ücretsiz olarak belediye tarafından verilecektir.

GENÇLER VE ÇOCUKLARLA İLGİLİ PROJEMİZ.
• Bizim dönemimizde Ankara’da dilenci ve selpak satan çocukları görmeyeceğiz, göz kirliliği olmayacak çocuk istismarı önlenmiş olacak bu çocukları, tespit edip topluma kazandıracağız.
• Geçim sıkıntısı nedeniyle okuyamayan çocuklarımızı tespit edip okumaları için her türlü ihtiyaçları karşılanacaktır.
• Çocuklarımıza, gençlerimize zarafet, nezaket, saygı, adabı muaşeret kuralları konusunda eğitim verecek, kaybolmaya başlamış örf ve adetlerimizi öğreteceğiz.
• Gençler ve çocuklar için projeler yapılacak ve özel spor merkezleri açılacak yetenekleri keşfedecek ekipler oluşturulacaktır.
• Gençler için konserler düzenleyeceğiz.
EĞİTİM İLE İLGİLİ(önemli)
• Yerel yönetimler yasası ile anayasada yapılacak değişiklikle, okullar belediyelere devredilecektir. Biz geldiğimizde ise çocukların disleksi olmalarına neden olan anlamsız cümle ve bozuk resimlerle ve dün-yarın gibi zaman kavramlarının olmadığı, SPAN adlı yabancı eğitim şirketinin hazırladığı çocuklarımızı disleksi (salaksı) yapan mevcut kitapları kaldırtıp, ders kitaplarını uzmanlar eşliğinde yeniden düzenleyeceğiz. Geleceğimizin teminatı yavrularımız için her şeyin en iyisini yapacağız.

ANKARANIN TANITIMI
• Ankara’nın tanıtımını yapıyoruz diye erkek yöneticilerin hakim olduğu birimlerde Doutsen Kroez,Emily Didonato gibi Victoria Secret in anadan dogma çıplak modellerinin Ankara’nın yüzü !olarak lanse edilmesini, Ankara’ya,anakaranın yapısına, tarihine ,kültürüne yakışmayan bu girişimleri seçildiğim takdirde engelleyeceğim.ANKARA’NIN Tanıtım YÜZÜ olarak 1 milyon TL ye yakın parayı, bu yabancı ve kültürümüze uymayan kadınlara vermeyip bu gereksiz masrafı yapmayıp, kadın dayanışma evlerinde kullanacağım. Ankara’nın tanıtım yüzünü yerelden örfümüze ve kültürümüze uygun kişilerden seçeceğim.
• İlçelerde sağlık, inanç, kültür, spor turizmini geliştirip dünya turizmine açacağım
Kalecik ilçemizdeki dünyaca ünlü üzümlerimizi, bu cevheri değerlendirip dünya turizmine kazandıracağız. Ankara’nın en geri kalmış fakat tarihi açıdan en zengin, bir zamanlarda ticareti ile ünlü, küçük mısır olarak anılan KALECİĞE gereken önemi verecek kaleciği örnek bir ilçe haline getireceğiz. Tüm, ilçelerdeki turizm potansiyelini öne çıkaracağız Sincan da ise yapay pistle belen dağında kış sporlarını yapacağız.

ÖZÜRLÜLER İÇİN:
Ankara’da özürlüler için büyük bir mastar planı çıkarılacak ve belediyenin imkânlarından belli bir pay özel olarak ayrılacak, ALO ÖZÜRLÜ hattı kurulacaktır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı günlük hayatta kullandığımız lavabo, banyo sularının arıtılarak tekrar klozetlerde kullanılması için proje başlattı. Arıtılan sular ayrıca yeşil alan sulama, araç yıkama, yangınla mücadele gibi faaliyetler için de kullanılabilecek. Bakanlık günlük hayatta kullandığımız ve en çok su israfına neden olan lavabo ve banyo sularının dönüşümü için proje geliştirdi.“Türkiye Kıyılarında Yüzme Suyu Profillerinin Belirlenmesi ve Turizm Tesislerinde Atık suyun Geri Kazanımı Projesi” çalışmaları 18 Kasım 2012 tarihinde başladı.

Proje su kullanımının en yoğun olduğu sektörlerin başında gelen turizm sektöründe uygulanacak. Otellerde kişi başı günlük su kullanımları 1200 Lt. değerine kadar ulaşabiliyor

Proje ile gri sular yani lavabo ve banyoda kullanılan sular depolarda toplanacak ve atık su arıtma tesislerine gönderilerek temizlenecek.

Arıtılan atık sular daha sonra klozetlerde sifon suyu olarak değerlendirilecek. Arıtılan atık sular ayrıca; tarım da yeşil alan sulama, araç yıkama, yangınla mücadele, sokak yıkama vb. faaliyetlerde de kullanılabilecek.

Bakanlık Lavabo banyo sularının arıtılarak klozetlerde kullanılması için başlattığı projeyi ilk defa TÜBİTAK-MAM Gebze lojmanlarında uyguladı. Proje, seçilen pilot otellerde uygulandıktan sonra tatil köyleri, büyük iş merkezleri ve benzeri işletmelerde de hayata geçirilecek. Hayata geçirilen proje ile birlikte kaynaktan temin edilen temiz su miktarı ve deşarj edilen atık su miktarı azalacak. Bütçesi 2 Milyon TL olan proje ile yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının kirlenmeden korunması sağlanacak.


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209