Mamaklı Öğrenciler Çöpün Kaynağında Bilinçleniyor

Çevre ve doğa konusunda örnek çalışmalara imza atan Mamak Belediyesi, ilkokullara yönelik sürdürdüğü bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

 Mamaklı Öğrenciler Çöpün Kaynağında Bilinçleniyor

 Mamak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencileri eski Mamak çöplüğü olarak bilinen Katı Atık Depolama Alanı’na götürülüyor.  Çöpün kaynağında en doğru şekilde ayrıştırılması ve çevreye yönelik duyarlılığın daha da arttırılmasını hedefleyen Mamak Belediyesi öğrencileri eğitiyor. Öğrencilere yönelik hazırlanan ve Çevre Mühendisleri tarafından yapılan sunumlarla çöpleri doğru şekilde ayrıştırarak toplamanın ekonomiye olan katkısı, evlerde ve yaşam alanlarında oluşan çöplerin nasıl ayrıştırılacağı anlatılıyor. Yapılan seminerde öğrencilere burada öğrendiklerini ailelerine aktarmasının ne kadar önemli olduğu da aktarılıyor. Son olarak Mamak Belediyesi, Mehmetçik, Şafaktepe, Zeki Tanaç ve Yunus Müftü İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencilerini Katı Atık Depolama Alanı’na götürdü. Öğrenciler tarafından hazırlanan afişler sunumu gerçekleştiren Çevre Mühendisi Gülseren Kazandere’ye verildi.

Öğrenciler Çöpün Her Safhasını Gördüler

Mamaklı öğrenciler Katı Atık Depolama Alanı’nda çöplerin hangi aşamalardan geçip ne tür işlemlere tabi tutulduklarını doğrudan gördü. Alan içerisinde bulunan ayrıştırma, çürütme, depolama ve elektrik üretim alanlarını yakından inceleyen öğrenciler gezi sonrasında alanda bulunan serayı da gezerek burada üretimi yapılan domateslerin tadına baktı.   

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209