Mamak Başbakanı Ağırladı

AK Parti Mamak 5. Olağan İlçe Kongresi Mamak Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mamak Belediyesi Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Mamak Başbakanı Ağırladı
 Mamak Başbakanı Ağırladı

 

AK Parti Mamak 5. Olağan İlçe Kongresi Mamak Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mamak Belediyesi Spor Salonu’nda gerçekleşti. Şölen havasında yapılan kongreye Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldı. Kongreye Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Yalçın Akdoğan, Genel Başkan Yardımcıları, MKYK üyeleri, Ak Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, AK Parti milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kongreye tek aday olarak giden mevcut İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer oyların tamamını alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi. İkinci kez ilçe başkanlığına seçilen Özer, Yeni Türkiye’de, Yeni Mamak’ta hizmet çıtasını yükselteceğiz diye konuştu. Göreve geldiklerinde Mamak’ta 41 bin 134 üyeleri bulunduğunu belirten Özer, sandık bazlı çalışmalar kapsamında 149 bin haneyi gezerek bu sayıyı 90 bin 533’e çıkardıklarını kaydetti.

 

Davutoğlu: “Mamak Belediyesi 5 yılda 250 milyonluk yatırım yaptı”

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mamak 5. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Mamak'a 5 yıl içinde 250 milyon lira yatırım yapıldığını anlattı. AK Parti dönemiyle merkezi yönetimde ve yerel yönetimler de makus talihinin değiştiğini kaydeden Davutoğlu; “Artık biz milli irade derken belli kesimlere ait gibi görülen siyasi iradenin mahiyetini değiştirdik. Ankara’yı güzelleştirirken Mamak bizim için ibre, simge oldu. Sadece 5 yıl içinde Mamak’ta 250 milyon TL yatırım yapıldı. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi, Necip Fazıl Kültür Merkezi, spor tesisleri yapıldı ve çöplükle anılan Mamak, Mamaklıların hak ettiği düzeyde Ankara’yla bütünleşti ve gerçek bir şekilde büyük şehrin parçası haline geldi” şeklinde konuştu.

 

“Eski Türkiye alışkanlıkları tarihe gömülecek”

Mamak’ın hapishanesi ile anıldığını belirten Başbakan Davutoğlu; “Mamak’ta bu hapishanede yaşanan çileler aslında yine eski Türkiye’yi temsil ediyor. Bu hapishanede öylesine ayrımcılıklar yapıldı ki, öylesine zulümler yapıldı ki, AK Parti özgürlükleri genişleterek, demokratik alanı genişleterek hapishaneler diyarından bir özgürlük semti çıkardı” dedi. Konuşmasının sonunda “ Semt semt, mahalle mahalle dolaşmaya hazır mısınız, Yeni Türkiye’ye destek vermeye hazır mısınız” diyerek partililere seslenen Davutoğlu, partililerden destek sözü aldı.

 

“Bu salonda Başbakanımızı ağırlamak gurur verici”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Mamak’ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de, “Yeni Türkiye, Yeni Mamak” sloganıyla gecekondusu, çöplüğü ve askeri cezaeviyle anılan Mamak’ın kısa süre içinde hayal edilemeyen yatırımlar ve kentsel dönüşüm projeleriyle birçok ilklere imza attıklarının altını çizdi. Kongrenin yapıldığı spor salonunun da bu yatırımlardan bir tanesi olduğunu belirten Akgül, “Bu salonda Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nu ağırlamak bizlere ayrı gurur ve sevinç yaşatmaktadır” dedi. Akgül, yeni yönetimin hayırlı olmasını dileyerek, başarı diledi.

 

Sürpriz Konuk

Kongrede Dombra'nın mimarı Arslanbek Sultanbekov’da sahne alarak Dombra’yı seslendirdi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209