Kurumsal İletişimde Halkla İlişkiler

Kartal Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Halkla İlişkiler, Mavi Masa ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) Kartallıların sorunlarını ve taleplerini hızlıca çözüme ulaştırıyor.

Kurumsal İletişimde Halkla İlişkiler

 Katılımcı belediyecilik anlayışı çerçevesinde Kartal halkıyla belediye arasında kurumsal iletişimin sağlanması, vatandaş talep ve önerilerinin açıklıkla belediye gündeminde yer almasının önünü açıyor. 

 Halk günleri

Her Hafta Perşembe günleri halk günü görüşmeleri yapılarak, vatandaşların talepleri değerlendirilip çözüme ulaştırılıyor.  Kartallılar, kurumsal olarak ilgili Başkan Yardımcısı aracılığıyla talep ve önerilerini Kartal Belediyesi’ne taşıyor.

İstihdam olanağı

 Kartal Belediyesi kurumsal iletişim aracılığıyla bölgede istihdam sağlayan çeşitli işletmelerle bağlantı kuruyor. Halkla İlişkiler Şefliği, birçok işletmenin üst düzey yöneticileri ile iş talep eden vatandaşlarımızı yılda birkaç kez bir araya getiriyor. Daha önce Kartal Belediyesi’nin özgeçmiş havuzuna özgeçmişlerini bırakan işsiz Kartallılar,  Ekolojik Pazar Çadırı’nda işletme temsilcisiyle bir araya gelerek mülakat toplantılarına katılıyor. 2012 yılının ilk on ayı itibariyle, toplam 194 Kartallının, 36 farklı işyerine yönlendirilmesi de sağlanarak istihdam olanaklarına dönük önemli adımlar atılıyor.

 Bilgi alma hakkı

Bilgi edinme başvuruları şahsen yazılı olduğu gibi elektronik ortam üzerinden de gerçekleşebiliyor. Kartal Belediyesi’nin kurumsal internet sitesi üzerinde yer alan başvuru formu bilgileri tamamlandıktan sonra  [email protected] adresine gönderilmesi ile başvuru gerçekleşmiş oluyor.  Bilgi Edinme Birimi tarafından vatandaşın talebi doğrultusunda ilgili birim ile temasa geçilerek, gerekli bilgi alınır ve kanunda öngörülen süreler içerisinde, başvuru yöntemine göre yazılı ya da elektronik posta yoluyla başvuru sahiplerine yanıt veriliyor.  Bilgi Edinme Birimi yılda ortalama 850 başvuruya ortalama üç gün içinde yanıt vererek, sonuçlanmasını sağlıyor. Başbakanlık genelgesi ile oluşturulan Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) aracılığıyla da yılda ortalama 350 başvuruya yasal süre içinde yanıt verilerek vatandaşın bilgi alma hakkı kurumsal anlamda da desteklenmiş oluyor. 

 Sosyal medyada halkla iletişim

 Kartal Belediyesi, vatandaşlarla kurumsal iletişimini sosyal medya üzerinden yeniden yapılandırıyor. Facebook ve twitter aracılığıyla haber, duyuru, etkinlik paylaşımının yanı sıra gündelik yaşamı kolaylaştırıcı bilgi sağlayıcılığıyla haftalık 25 bin kişiye ulaşıyor. Hava durumundan, nöbetçi eczanelere, elektrik kesintisine dek güncel, geçerli bilgiyi vatandaşa sağlıyor.  Ayrıca çok yeni bir uygulama olarak, Kartal Belediyesi instagram sayfası üzerinden de Kartal’ın fotoğrafları paylaşılıyor.

 Kartal Belediyesi resmi Facebook ve Twitter adresleri

 

Facebook:www.facebook.com/Kartalbld

 Twitter: twitter.com/kartalbld

 

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209