KUR’AN AŞIĞI SÜLEYMAN EFENDİ ESENLER’DE ANILDI

Eğitimci yazar Yaşar Değirmenci, Anadolu’yu Mayalayanlar programı kapsamında, Esenler’de Süleyman Hilmi Tunahan Hoca Efendi’yi anlattı. Değirmenci, “Süleyman Hilmi Tunahan Hoca Efendi mücahit bir insandı, âlimdi, dava adamıydı” dedi.

KUR’AN AŞIĞI SÜLEYMAN EFENDİ ESENLER’DE ANILDI

 Düzenlediği birbirinden farklı etkinliklerle, Esenlerlilerin mübarek Ramazan ayını dolu dolu geçirmesi için çalışan Esenler Belediyesi, yüzyıllar boyunca toplum üzerinde etkili olmuş manevi üstünlüklere sahip gönül erlerini Esenlerlilerle buluşturmaya devam ediyor. Anadolu’yu Mayalayanlar programı kapsamında bu Ramazan ayının üçüncü misafiri, Süleyman Hilmi Tunahan Hoca Efendi oldu.Osmanlı’nın son dönemlerinde yetişen ve yaptığı hizmetleri ile yüzyılımızın İslâm âlimleri arasında önemli bir yeri olan Süleyman Hilmi Tunahan Hoca Efendi’yi, Esenler Dörtyol Meydanı’nda eğitimci yazar Yaşar Değirmenci anlattı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Çetinkaya ve Aydın Polat, Orhan Oğuz Türk, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, bazı Belediye Meclis üyeleri ve binlerce vatandaşın katıldığı program, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başladı.

AŞKLA, HEYECANLA YOLA KOYULDU

Süleyman Hilmi Tunahan Hoca Efendi’yi anlatan video gösteriminin ardından programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, sözlerine “Bizler Esenler’de her akşam Ramazan’da Anadoluyu mayalayan üstatlarımızı, gönül dostlarını burada anmaya ve anlamaya çalışıyoruz” diyerek başladı. “Süleyman Hilmi Tunahan Hazretleri, gerçekten Esenler için, bu topraklar için, bu ülke için çok önemli bir isim” diyen Göksu, “Süleyman Hilmi Tunahan Hazretleri öylesine büyük bir görevle, öylesine büyük bir aşkla, öylesine büyük bir heyecanla yola koyuluyor ki, devrin şartları arasında Kur’an okumak yasak, Kur’an öğrenmek yasak, Kur’an öğretmek yasak. Kur’an öğrenmek ve Kur’an öğretmenin yasak olduğu bir dönemde kendisi bir mekâna kapanmayıp Haydarpaşa’dan trene binip Darıca’ya, Darıca’dan tekrar trene binip Haydarpaşa’ya gelene kadar kompartımanda öğrencilerine Kur’an öğretmek gibi büyük bir ulvi görevi üstlenmiş, büyük bir mayayı bu topraklara atmış insanı bugün Esenler’in bu Dörtyol Meydanı’nda, bu Dua Meydanı’nda anmaktan ve anlamaktan dolayı Cenab-ı Hakk’a hamd ediyorum ve şükrediyorum” şeklinde konuştu.

MÜCAHİT, ÂLİM VE DAVA ADAMIYDI

Göksu’nun ardından Süleyman Hilmi Tunahan Hoca Efendi’yi anlatmak üzere sahneye çıkan eğitimci yazar Yaşar Değirmenci, bu büyük İslam âliminin Esenler’de anılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, duygularını “Allah dostlarının unutulmaması, vefa örneği sergilenmesi takdire şayan bir hareket” şeklinde ifade etti. Süleyman Hilmi Tunahan Hoca Efendi’nin, vefalı bir Peygamber’in vefalı bir varisi olduğunu söyleyen Değirmenci, Allah kelâmının, okuma ve okutma seferberliğinin ve Resullullah’ın izini sürmesinin O’nu farklı kıldığını belirtti. “Süleyman Hilmi Tunahan Hoca Efendi mücahit bir insandı, âlimdi, dava adamıydı” diyen Değirmenci, “Süleyman Hilmi Tunahan Hoca Efendi hiçbir zaman talebesinden para almadı. Talebesi hapşırınca Süleyman Hoca Efendi hasta oldu” diyerek, Hoca Efendi’nin ilime ve öğretmeye verdiği öneme dikkat çekti. Süleyman Hilmi Tunahan Hoca Efendi’nin anlatıldığı programın ardından, Türk Halk müziğinin güçlü seslerinden Yavuz Değirmenci de verdiği konserle Esenlerlilere keyifli dakikalar yaşattı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209